Sælger af en af Danmarks dyreste landbrugsejendomme lettet: "Men det har været en kæmpe beslutning"

En af landets dyreste landbrugsejendomme er blevet solgt.

En stor østhimmerlandsk svineejendom, der producerer 30.000 slagtesvin om året har skiftet ejer.

Der er tale om Bedriften Hurup Vestergaard med slagtesvin og knap 450 hektar jord, der stod udbudt til 98 mio. kr. 

"Det er en stor milepæl i mit liv, og jeg tror ikke, det er helt gået op for mig endnu", siger sælger af bedriften Claus Nørgaard. 

Han har ejet ejendommen siden 1988 og boet der med sin familie. 

"Det bliver mærkeligt 4. januar, når jeg ikke skal ud til dyrene længere. Det er da vemodigt at sælge efter så mange år, og jeg tror jeg kommer til at fælde en tåre, når vi flytter herfra", siger Claus Nørgaard til landbrugsavisen.dk og fortsætter: 

"Da handlen var gået igennem, og jeg ringede hjem til Tina (hans kone. red.) var jeg vist ikke helt klar i stemmen. Det har været en kæmpe beslutning, men jeg er lettet over at det har kunnet lade sig gøre". 

Han fortæller, at det har været en god proces med køber hele vejen igennem. Salgsprisen ønsker ingen af parterne at oplyse. Den vil derfor først blive offentliggjort, når handlen engang bliver tinglyst.

"Men jeg har da fået nok til, at jeg har skrevet under", siger Claus Nørgaard.

Vinderslev er medejer

Køber af ejendommen er Møgelholt A/S, der ejes af holdingselskaber, der igen ejes af Morten Schnack og Familien Vinderslev.  

Familien Vinderslev står bag den omfattende eksportvirksomhed og transport af smågrise og slagtesvin i Randers, NV-Randers. Derudover har familien opbygget en efterhånden markant svineproduktion i flere forskellige samarbejdskonstellationer.

Direktør i Møgelholt A/S er Morten Schnack og han bekræfter salget til landbrugsavisen.dk.

"Planerne for ejendommen er, at slagtesvinene skal udfases og staldene skal tømmes, og så skal produktionsstaldene bruges til vækststalde til polte i den ældste vækstfase", fortæller Morten Schnack. 
Møgelholt A/S driver i forvejen en større planteavlsejendom i området. 

"Der er en fornuftig sammenhæng mellem markdriften på ejendommen, og det er også en vigtig grund til at ejendommen var interessant for os. Risikoen på råvarer er en væsentlig faktor for os, og der er også nogle interessante priser på korn i øjeblikket", siger han. 

Han erklærer sig godt tilfreds med købet. Bedriften skifter hænder lige efter nytår. Claus Nørgaard fraflytter dog først huset 1. april.

"Det er en superflot ejendom og beboelse. Vi overtager lige efter nytår og det er gået relativt stærkt med overtagelsen. Vi har endnu ikke taget stilling til, hvem der skal bo i huset", siger Morten Schnack. 

Markdriften i driftsfælleskab

Selskabet er i driftsfælleskab i HSH Agro, der varetager markdriften på de andre ejendomme. 

"Driften af planteavlen er ikke endeligt på plads, men vi arbejder hen i mod at HSH kan overtage driften af de nye hektar også", siger han.

Med købet af ejendommen i Øster Hurup i Hadsund Kommune bringes det samlede markareal op på omkring 1250 hektar og et tilsvarende areal, der drives i markfællesskab med HSH Agro.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle