Sæsonens prisnedtur lader vente på sig: Tyske smågrisepriser ligger stille

Der er ikke problemer med at sælge smågrisepartier for tiden, og den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet lader derfor vente på sig.

Der er ikke meget nyt på smågrisemarkedet. Tyske omsættere rapporterer, at der ikke er problemer med at sælge smågrisepartier for tiden.

Derfor forbliver Nord-West-noteringen på 57 euro svarende til 462 kr. inkl. vægtregulering, hvor den har ligget i adskillige uger. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er mandag ligeledes uændret på 37,40 euro.

At de tyske smågrisepriser endnu ikke har startet den sæsonbetonede nedtur giver håb om, at den helt udebliver i 2019:

"Ligesom i Danmark i forrige uge, er smågrisepriserne endda steget lidt i Holland i sidste uge. Den vigtige tyske Nord-West notering er imidlertid fortsat uændret. Hvis slagtesvinenoteringerne ikke falder i den nærmeste fremtid, bliver det mere og mere sandsynligt, at den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet udebliver helt i år", skriver Danske Svineproducenter.
 
"På det tyske slagtesvinemarked er slagterierne i gang med at afvikle den mindre udbudspukkel, som er opstået i forbindelse med helligdagen i uge 40. Da slagteriernes efterspørgsel er høj, opstår der imidlertid ikke prispres på det tyske marked. De fleste markedsinteressenter regner derfor fortsat med stabile slagtesvinepriser i Tyskland", fortsætter Danske Svineproduktioner.

Det er stadig Kina, der trækker prisstabiliteten, forklarer de.

"På kødmarkedet blev hele slagtekroppen solgt til uændrede priser i den seneste slagteuge. I Kina fortsætter prisopturen, som sørger for nævnte prisstabilitet i Europa. Indtil videre har udsigten til højere grisekødeksporter fra USA til Kina ikke haft en prisnegativ effekt. Markedseksperter forventer, at Kinas import af grisekød vil stige til 4,2 mio. tons i 2020. Det betyder, at der fortsat er gode afsætningsmuligheder for Europa, uanset om USA og Kina endelig får løst deres handelskonflikt".  
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret og stadig ligge på 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle