Søn kommer forbi efter arbejde - Hjælper far med at høste vårbyg

Far og søn-båndet bliver ikke sat på prøve, men derimod styrket, mellem Jacob Laursen og hans far Lars Laursen, når de høster.

På den ene eller anden måde har 22-årige Jacob Laursen siden barnsben altid hjulpet til på sin fars landbrug Møgelhøj i Vendsyssel Kommune i Nordjylland.

I dag er han faglært landmand og arbejder på et landbrug med 500 hektar og 500 søer. Men det betyder ikke, at han ikke kan tage et smut forbi sin far, Lars Laursen, og hjælpe til med høsten, hvis der er tid.

"Det er hyggeligt at arbejde sammen med min far. Når det er far og søn, så er det sjovt, for vi har lidt den samme tankegang om, hvordan arbejet skal gøres. Vi skal ud i alle hjørner, og intet må se sjusket ud", fortæller Jacob Laursen. 

På sin fars gård er der 130 hektar og 2.500 slagtesvin, der bliver solgt til Danish Crown. På markerne er der i år vinterbyg, vinterhvede, almindelig rajgræs og raps. 

Da landbrugsavisen.dk taler med ham, er Jacob Laursen i gang med at så efterafgrøder ved sit arbejde.

"Sidste onsdag var den sidste høstdag, hvor vi havde fået regn hos min chef. Så kom jeg tidligt hjem, og min far manglede en til at køre korn fra, så det kunne jeg gøre. Min far er normalt ene om at passe sit landbrug. Det har han det godt med", siger Jacob Laursen.

Vil selv bestemme en dag

For et par år siden købte han en drone, da det ifølge landmanden kunne være sjovt at tage luftfotos af marker og kigge efter lejesæd, spor fra krondyr og tørkepletter. På billedet er det søn i en Valtra T213 og faren i en 11 år gamle Massey Ferguson 7278.

Både på sit arbejde og hjemme hos Jacob Laursens far mangler de halvdelen af høsten. Høst af vårbyg har givet far, Lars Laursen, cirka syv ton pr. hektar og et vandindhold på 15 procent.

"På mit arbejde har der været lidt lejesæd i rugen, ellers står der en generelt god kornavl. Jeg vil gerne selv bestemme en dag, så det kunne være sjovt at overtage min fars ejendom en dag, hvor jeg så vil udvide lidt på antallet af grise", lyder det fra Jacob Laursen.

Først skal han igennem uddannelsen som agrarøkonom til næste sommer, så han kan få lidt leder og økonomi under huden.

Med det indsendte foto deltager Jacob Laursen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle