Sønderjylland: Ulvekonsulent har rykket ud fem gange på to uger

Der har været stille om formodede ulveangreb de sidste måneder, men de sidste par uger er det begyndt at røre på sig i Sønderjylland.

Naturstyrelsen bekræfter, at der nu kommer et stigende antal anmeldelser af angreb på husdyr i Sønderjylland.

"På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige, hvorvidt der har været ulv på spil i området. Ved et par af tilfældene jeg har været ude til, kan jeg til gengæld afkræfte, at det er ulv", fortæller vildtkonsulent ved Naturstyrelsen Thomas Iversen.

Han er rykket ud til undersøgelser i området omkring fem gange på fjorten dage, hvilket er den højeste koncentration af anmeldelser siden foråret.

Han fortæller, at der kan være flere grunde til, at Naturstyrelsen modtager flere anmeldelser i øjeblikket.

"Det kan være såvel guldsjakal som hund, der står for angrebene. Der kommer generelt flere får ud til afgræsning i den her tid, og derfor er de måske mere sårbare. Dertil kommer, at rovdyrene generelt er mere aktive med husdyrangreb i vinterhalvåret", lyder det fra vildtkonsulenten.

Ulv en reel trussel

En af de berørte dyreholdere er Åse Svendsen, der 20. november fandt et dødt lam på sin fold i Sønderjylland.

"Det er aldrig sjovt at finde et dødt dyr. Slet ikke når det er blevet slået ihjel af et andet dyr", fortæller Åse Svendsen, der frygter, at muligheden for at ulv står bag angrebet bliver afkræftet for hurtigt.

"Sidst jeg fandt et dødt dyr, var det bidt bagi. Derfor blev det konkluderet, at der ikke var tale om ulv, kun på det grundlag. Jeg er bange for, at man ikke undersøger sagen grundigt nok, når hele vurderingen og konklusionen ligger på vildtkonsulenternes bord".

Thomas Iversen, Naturstyrelsen, fortæller at alle anmeldelser på husdyrangreb bliver taget seriøst og behandlet efter fastlagte protokoller.

"Når vi ser sådan et tilfælde, hvor dyret er spist fra bagenden, vil vi typisk hive skindet af dyret og lede efter dræbende bid. Hvis der ikke findes dræbende bid, kan vi være ret sikre på, at dyret er selvdødt. Det er meget typisk for ræv at spise et dyr fra bagenden først, hvor ulv vil gå efter struben eller ryggen", forklarer vildtkonsulent Thomas Iversen og tilføjer, at man stort set altid tager skindet af dyret for at se, om det er blevet dræbt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle