Sagro får millionoverskud første år efter fusion

Sagro afslutter første regnskabsår efter fusionen med et overskud på 8, 5 mio. kr. og sender 5,8 mio. kr. videre til ejerforeningernes politiske arbejde. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Rådgivningsselskabet Sagro kommer ud af 2017 med et flot resultat på 8,5 mio. kr. ud af en samlet omsætning i Sagro og datterselskaber på 294 mio. kr.

De 2/3 af resultatet er generet af den primære drift, mens resten kommer fra datterselskaber og finansielle poster.

Sagros regnskab blev tirsdag præsenteret for medarbejderne og bliver desuden gennemgået på ejerforeningernes generalforsamlinger over de kommende uger.

"Det er et rigtigt tilfredsstillende resultat i et udfordret marked", siger adm. direktør Torben Jensen

År 2017 var det første år, hvor fusionen mellem Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning skulle stå sin prøve, og den er mere end bestået.

"Vi har for alvor mærket effekten af den størrelse, vi har fået. Vi har fået et rådgivermiljø med den øgede specialisering, som landmændene efterspørger. Kravene til os er blevet større, og vi er efter fusionen blevet i stand til at løfte opgaverne endnu bedre, til gavn for landmændene", siger Torben Jensen.

Han roser medarbejderstaben for at have løst opgaverne så flot i et år, hvor mange sider i driften skulle finde på plads i fusionen, ligesom der på ledelsesplan sideløbende har været arbejdet intenst med en langstrakt og velgennemført strategi-proces.

"Vi står nu rigtigt godt rustet til den opgave, som ligger i at skabe den bedste rådgivning for vores landmænd og balancere det med, at vi skal udvikle vores virksomhed, så den er en attraktiv og forretningspræget arbejdsplads", siger Torben Jensen.

Andet end landbrug

Den adm. direktør hæfter sig ved, at SAGROs aktiviteter uden for landbruget fortsat er en vigtig del af virksomhedens økonomi og med til at påvirke resultatet positivt.

En række af Sagros aktiviteter strækker sig langt ud over midtvestjyske, og på områder er SAGRO allerede nu landsdækkende.

Sagro vil også fremadrettet søsætte projekter og initiativer, der kommer til at styrke forretningens økonomiske fundament og udvikle fremtidens rådgivning der hen, hvor det styrker landbruget.

"Vi mærker allerede tydeligt, at vi er blevet en attraktiv virksomhed, når der drejer sig om at tiltrække nye medarbejdere", siger Torben Jensen.

Overskud til politik

Formand for SAGROs bestyrelse Sven Agergaard kalder det et flot resultat, som han tilskriver medarbejdernes store indsats.

"Det er jo første år i SAGRO-regi, og vi ved, at der sideløbende med driften har været lagt et stort arbejde i at arbejde med ny strategi. Og jeg er da glad for at se, at de tanker, vi havde med fusionen, nu bliver omsat i både strategi og handling", siger Sven Agergaard.

Sven Agergaard påpeger, at det er et langt sejt træk at få fusionen implementeret ud i alle hjørner, men at han allerede nu ser en langt mere strømlinet organisation, og at der bliver høstet nogle af de frugter, der er en effekt af fusionen. Hertil kommer en højere grad af automatisering af opgaver, som dermed bliver løst billigere for kunderne.

Udlodningen af overskuddet går efter en fordelingsnøgle tilbage til de seks ejerforeninger bag SAGRO

"Det er med stor tilfredshed, at bestyrelsen har besluttet at udlodde 5,8 mio. kr. til ejerne, de seks foreninger bag Sagro. Pengene skal her bruges på det politiske med at sikre gode rammevilkår for medlemmerne", siger han. 

Formanden mener, at det nye set up med større enheder og højere grad af specialisering vil sikre, at SAGRO kan yde den bedste fremtidssikrede rådgivning til gavn for kunderne.

"Kigger vi ind i fremtiden, er jeg ikke i tvivl om, at Sagro fortsat vil være førende inden for dansk landbrugsrådgivning, ligesom vi kan være foran på det teknologiske til gavn for ejere og medlemmer af foreningerne".


 

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle