Salget halter fortsat: Notering på slagtegrise tager endnu et dyk

Danish Crown sænker for fjerde uge i træk noteringen til nu 11,10 kroner pr. kilo.

Salget af grisekød på markederne uden for Europa er fortsat hårdt ramt. 

Derfor må Danish Crown endnu engang sænke noteringen for slagtegrise til nu 11,10 kroner pr. kilo fra næste uge. Dermed er noteringen faldet med over en krone pr. kilo siden nytår.

Eksporten af frosne varer ud af Europa er på et lavt niveau, og det er ikke blevet bedre af, at dollarkursen fortsat er faldende. 

- Vi jagter attraktive ordrer i særligt Asien, for det er udenfor Europa, vi skal hente den merpris for vores varer, der er nødvendig for at kompensere for de højere omkostninger, vi har i Danmark sammenlignet med vores europæiske konkurrenter, men aktiviteten i Asien er meget lav lige nu, siger markedsdirektør Mads Stougaard fra Danish Crown i slagteriets ugentlige markedsberetning.

 

 

Tilbageholdenhed i Europa

Meget tyder samtidig på, at det pressede marked i Europa gennem januar i høj grad skyldes en generel tilbageholdenhed i forhold til at opbygge lagre af nakker, bove og skinker til sommermånederne. 

Samtidig har der været ekstra grise til slagtning i det meste af Europa efter julens helligdage, og selv om det ikke har været mange, så var det i nogle uger nok til at forskubbe balancen i markedet.

- Jeg har været med i over 20 år, og jeg har aldrig før oplevet et så stramt fokus på at sælge alle varer fersk, som det har været tilfældet siden nytår. Det har virkelig gjort ondt på os i årets første uger, fordi vi sælger så lav en andel på vores hjemmemarked. Til gengæld vil det med stor sandsynlighed betyde, at de lande i Europa, som set over hele året har behov for at importere grisekød, vil få et større importbehov end tidligere, når vi rammer foråret og sommeren, siger Mads Stougaard.

Lavt udbud slår igennem

Danish Crown ser dog tegn på, at det lavere udbud af grise i EU nu begynder at slå igennem i markedet.

- Efter tre uger i januar, hvor det ferske marked har været under pres, så er aktiviteten nu stigende, og det har øjeblikkeligt stabiliseret priserne i Europa. Det er positivt. Nu handler det om, at vi skal se samme skift i priserne på de varer, der sælges til særligt Asien, siger Mads Stougaard.

So-noteringen forbliver på 8,20 kroner i næste uge.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle