Samlet front mod TV2: I vildleder om biomasse

En række organisationer kritiserer TV2 for at levere vildledende kampagnejournalistik om Danmarks brug af biomasse i den grønne omstilling.

TV2s dækning af Danmarks forbrug af biomasse til energi er en katastrofe for både Danmarks klimaindsats og for den debat, der er nødvendig. 

Sådan lyder det i det åbne brev, som bl.a. Skovdyrkerne, Dansk Skovforening, HedeDanmark, Danske Maskinstationer og Entreprenører, Dansk Fjernvarme og DI Energi har sendt til TV-stationen.

For Skovdyrkerne er det usædvanligt at gå så markant ud og tager afstand fra journalistik, der er udarbejdet og bragt af en stor landsdækkende station som TV2. 

“Der foregår jo hele tiden en livlig offentlig debat om skov, og hvordan vi forvalter den. I sagens natur er vi langt fra enige i alt, hvad der fremføres. Men det er helt usædvanligt, at vi oplever en så vedvarende, ensidig og mangelfuld dækning, som det her er tilfældet”, siger Michael Sheedy Gehlert, som er skovrider i Skovdyrkerne Vestjylland. 

“Derfor har vi også fundet det nødvendigt at gøre opmærksom på, at TV2 er kørt i grøften med deres dækning – så vi kan få en vigtig og helt relevant debat tilbage på fakta-sporet”, siger han.

Vigtig debat 

I brevet gør aktørerne opmærksomme på, at ærindet ikke er at diskvalificere kilder eller at overbevise befolkningen om, at biomasse i energisystemet er det eneste rigtige i al fremtid.

“Den væsentlige diskussion bør derfor ikke handle om, hvorvidt biomasse er bæredygtig eller ej, men at vi kun skal benytte bæredygtig biomasse, når vi laver energi”.

“Vi opfordrer TV2 til fremover at bidrage til denne diskussion fremfor at vildlede danskerne og afspore en vigtig, men kompliceret klimadebat”, skriver aktørerne i brevet.

Det åbne brev kan læses i sin fulde længde her:

http://www.skovdyrkerne.dk/fileadmin/images/nyhedsbrev/2018/PM_AAbent_brev_til_TV2.pdf

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle