Sammenligning: Danmark har klart bedste svineafregning

Danske svineproducenter kan glæde sig over, at de for tiden har den klart bedste afregning for slagtesvin i EU-sammenligning.

Danmark stjåler overskrifterne og førstepladsen i den ugentlige opgørelse over svineafregningen for en række EU-lande, som Danske Svineproducenter står bag.

For mens en række europæiske konkurrenter som Spanien og Tyskland oplever faldende svineafregninger, er billedet omvendt i Danmark, der fra uge tre til fire igen er formået at gå frem.

Afregningen i Danmark er i opgørelsen opgjort til 1,977 euro pr. kg, mens Spanien, der notorisk er godt placeret i opgørelsen, må nøjes med 1,873 euro pr. kg.

I det slagne felt følger derefter Tyskland med 1,766 euro pr. kg, Frankrig på 1,715 euro pr. kg og sidstepladsen blandt de fem store svineproducerende lande i opgørelsen indtages med 1,683 euro pr. kg af Holland.

Trods prisnedturen på svinekød for en række lande er der ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, tegn på, at bunden er nået.

»Selvom Spanien, Tyskland, Belgien, Østrig og Storbritannien har måttet se endnu et prisfald i øjnene, er det massive prispres på svinemarkedet siden årets begyndelse faldet. Det er bemærkelsesværdigt, at den hollandske notering blev korrigeret op med én cent efter det voldsomme fald på ni cent i forrige uge. I Danmark steg den korrigerede notering med yderligere én cent. Siden årets begyndelse har Danish Crown hævet deres notering med i alt fem korrigerede cent«, konstaterer han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle