Se Esben Lunde Larsen gå i rette med Greenpeace

Birgitte Lesanner, chef for Greenpeace i Danmark, var inviteret til ministeriet for at debattere klima og kødproduktion med Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Klima og kødproduktion er de helt store debatemner i en ny debatvideo fra Miljø- og Fødevareministeriet, hvor ministeren Esben Lunde Larsen debatterer med Birgitte Lesanner, chef for Greenpeace i Danmark.

"Klima er den helt store dagsorden for os, og så har vi mange problemer med den måde vi bevarer havene på", indledte Birgitte Lesanner, inden debatten om kødproduktionen startede.

"Jeg elsker selv en flæskestegssandwich, men grunden til at vi [i Greenpeace] har kastet os over kød er på grund af klimadebatten. Vi er i Danmark rigtig gode til vindmøller og grøn energi, men kød har vi skubbet lidt foran os. Globalt set, står kødproduktionen for en 15-16 procent - en relativ stor procentdel af vores klimaaftryk - og i Danmark er vi oppe på 18,5 procent kun for køer og svin. Det er meget, når verden står i en global klimakrise", sagde hun.

Men den antagelse var Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen ikke enig i.

"Når man ser ud i verden, hvor der efterspørges varer til middelklassen, i og med at vi har så høj en produktivitet her, høj grad af dyrevelfærd og lav grad af antibiotika, leverer danske landmænd jo kød til verden, der er noget af det bedste og mest omkostningseffektive produceret", siger han. 

"Derfor forstår jeg ikke det her med, at man vil have nedprioriteret kødproduktionen i Danmark for så bare at få den opprioriteret i lande, der jo ikke producerer nær så dyrevelfærdsmæssigt og miljøvenligt, som vi gør i Danmark".

Du kan se dele af eller hele debatten i videoen ovenfor.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle