Se her: Sådan kan du gøre naturpleje til business

Seges klæder kommende naturplejere på med gode råd til, hvordan man tjener penge på naturen.

For nylig har Seges Innovation afholdt det første kursus for fremtidens naturplejere.

Blandt deltagerne på det tre dage lange kursus målrettet nyuddannede, eller tæt på færdiguddannede landmænd,var Kristian Nørgaard Nielsen der til daglig er med til at drive Nørgaard Naturpleje ved Skive.

- Jeg valgte at deltage i kurset, fordi jeg gerne ville blive klogere på naturpleje som forretning, og hvordan man kan få det til at rende rundt, så man også kan leve af det, siger han ifølge en historie fra Seges, hvor han kalder det en win-win-situation, hvis han som landmand både tjene penge på naturpleje og bidrage til mere natur og bedre biodiversitet med sine afgræssende kødkvæg.

På kurset blev de unge naturplejere introduceret til, hvordan de finder frem til en strategi, der giver en god indtjening, samtidig med at der tages hensyn til dyrenes velfærd, og den biodiversitet der er på plejearealerne.

- Med kurset ville vi rigtig gerne tage de her unge og nysgerrige naturplejere ind og give dem en god kickstart på deres forhåbentlig kommende levevej. Det gjorde vi ved at hjælpe dem med at opbygge netværk og ved at introducere dem til de dygtige naturplejere, som allerede er derude, og som vi ser som gode forbilleder. Derudover var der selvfølgelig også en masse undervisning i praktiske forhold omkring dyrene, økonomien og de tilskudsordninger, man skal kende til, fortæller Anne Erland Eskildsen, Specialkonsulent i SEGES Innovation.

Finansieringen til kurset kom via støtte fra Promilleafgiftsfonden og 15. junifonden. Seges Innovation håber at kunne udbyde kurset igen i 2024, hvis der igen kan skaffes finansiering.

Emneord

video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle