Se nøgletal fra Danish Crown: Historisk stærkt, melder direktør

Nøgletallene viser stort set alle fremgang for Danish Crown.

Fremgang på stort set samtlige linjer.

Så kort kan det meldes om Danish Crowns halvårsregnskab for perioden 1. oktober til og med marts måned.

Danish Crowns omsætning steg 18 procent fra 26.987 mio. kr. i 2018/19 til 31.834 mio. kr.. Det er naturligt nok et resultat af de eksplosivt stigende priser på grisekød i forhold til den samme periode sidste år.

Det ses ved, at afregningen i år lød på 13,72 kr/kg i gennemsnit mod 9,40 kr/kg i samme periode sidste år. Det er en fremgang på 46 procent.

Resultatet af den primære drift går 43 procent frem fra 1.220 mio. kr. til 1.750 mio. kr., mens bundlinjen løftes 46 procent fra 950 mio. kr. til 1.391 mio. kr.

Alt i alt er direktøren temmelig godt tilfreds, lyder det i pressemeddelelsen om regnskabet.

"Det er klart, at eksporten til Kina er en hjørnesten i vores fremgang, men samtidig viser den platform som Danish Crown har opbygget over årene, nu for alvor sin styrke. Bredden i vores forretning og produktportefølje er historisk stærk, og samtidig har vi en større spredning både geografisk og på produktkategorier end tidligere", udtaler han.

Mere fragt koster - men alle områder trækker fra

Når det gælder udgifterne på driften, er distributionen blevet dyrere med 2,5 procent. Det skyldes ifølge regnskabet, at varerne skal transporteres stadig længere væk til videreforarbejdning.

Samtidig fremhæver selve regnskabet, at der trækkes godt fra i alle store forretningsenheder i koncernen.

"Indtjeningen i Pork ligger over sidste år, hvilket primært skyldes en stærk afsætning til Kina både fra Danmark og fra Tyskland. Beef resultatet er på niveau med sidste år. På det svenske og det polske hjemmemarked har KLS Ugglarps og Sokolow haft god efterspørgsel efter lokale råvarer og vi har styrket vores markedspositioner", melder regnskabet, der også omtaler forbedring i tarmselskabet DAT-Schaub, der de seneste år har kørt stærkt.

Sidste væsentlige område er Foods-selskaberne, der står for det forarbejdede salg. Her er meldingen knap så entydig.

"Både på det danske og på de internationale markeder er det bredt set lykkedes Foods at få de stigende råvarepriser indarbejdet i salgspriserne".

Tulips dødvægt er borte

At Tulip Ltd. i Storbritannien nu er væk fra regnskabet - med milliardtab og høj gæld - ses også tydeligt.

Gearingen for koncernen er reduceret fra 3,7 til nu 2,7 - altså vil det nu kræve et helt års indtjening mindre at betale gælden i selskabet. Det skyldes både en bedre indtjening, men også at gælden fra Tulip Ltd. nu ikke længere tynger.

Samtidig er koncernens balance slanket fra de sidste års 29,6 mia. kroner til nu 25,8 mia. Egenkapitalen er vokset fra 7,2 mia. kroner til nu 7,37 mia., mens både den langfristede og kortfristede gæld er faldet, så forpligtelser nu udgør 4 mia. kroner mindre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle