Se på maskiner og løs markproblemer til årets øko-træf

LMO har i år endnu mere at byde på, når årets store øko-begivenhed løber af stablen den 13 juni.

Demonstrationer med maskiner i marken, fremvisning af økologiske landsforsøg og samtidig en lang række udstillere med stande både inde og ude.

Der vil være nok at se og opleve til LMO's store øko-træf den 13. juni.

”LMO Øko-Træf er sommerens største udstillingsvindue for økologisk landbrug. Sammen med repræsentanter fra de førende aktører indenfor økologisk landbrug vil vi fortælle om den nyeste viden indenfor økologisk planteavl og fodring", siger Lars Egelund Olsen, økologirådgiver i LMO.

hvilken fremtid har økologi?

Formanden for økologisektionen i L&F Hans Erik Jørgensen giver fra starten af dagen et frisk bud på fremtiden for den økologiske sektor, hvad der rører sig, og hvor økologien bevæger sig hen.

Ligeledes vil Ejvind Pedersen (L&F) give et bud på, hvor peger det økonomiske barometer hen, herunder forventningerne til prisudviklingen og udviklingen på de økologiske markeder i andre lande.

”Der vil være rig mulighed for, at deltagerne ved selvsyn kan se og høre om en række økologiske landsforsøg, der hver især er en vigtig brik i udviklingen indenfor økologien. Konsulenter fra LMO eller Seges vil fortælle om forsøgene, resultaterne, og hvordan resultaterne bruges hos landmanden”, fortæller Lars Egelund Olsen.

Demonstration i anlagte parceller

På Øko-Træf 2018 er der anlagt parceller for at demonstrere faglige udfordringer eller problemstillinger i økologisk planteproduktion.

”Vinterrug kvitterer for startgødning om foråret, og her kan der for økologer ofte være udfordringer, da føret ikke tillader kørsel med tunge gyllevogne. Derfor blev der i efteråret 2017 placeret 20 eller 40 kg N i form af Øgro eller Fertik samtidig med såning af rugen”, siger LMOs økologirådgiver.

"Tanken er, at den langsomme frigivelse af kvælstoffet i Øgro og Fertik skulle give vinterugen en startgødning og derefter færdiggøres, når føret tillod færdsel med gyllevogne".

Uden mad og drikke…

Der vil være fuld økologisk forplejning hele dagen.

Dagen starter med morgenbrød og kaffe. Ved frokost bydes der på noget godt fra grillen og der sluttes af med kaffe og kage om eftermiddagen. Der vil være frugt, øl og vand hele dagen.

Øko-Træf finder sted torsdag 13.  juni 2018 ved Hammel. 

 

Rettet: I den oprindelige version stod der, at Øko-Træf fandt sted den 7. juni. Det er nu rettet til den 13. juni, ligesom det finder sted ved Hammel. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle