Seges blev slankere og lovede landmænd, at det hele nok skulle blive billigere

2016 blev ikke året med en ny stor fusionsbølge inden for rådgivningen, sådan som det ellers var spået. Højst et par skvulp i form af samarbejde om faglig rådgivning.

Man skal hen i 2017 for at finde den første egentlige fusion, hvor sjællandske Gefion og DLS på sydhavsøerne indgik ægteskab og blev enige om navnet VKST, der trods stavemåden udtales - vækst.

Så selv om ejerene, de danske landmænd, bliver færre og færre, så tæller DLBR-foreningen stort set det samme antal medlemmer, nemlig 31 inklusiv otte netværksmedlemmer. Det er da også risky business at tale åbent om behovet for flere fusioner. I foråret 2017 kostede det DLBR-formanden jobbet som rådgivningsdirektør i LandboSyd, da han i LandbrugsAvisen udtalte, at der kun burde være tre-fem rådgivningsselskaber i Danmark.

Ni landbrug går sammen om gårdbiogas-finansiering 9. december · 10:30

I Seges tog man til gengæld konsekvensen og lancerede en ny og slankere struktur. 40 stillinger nedlagdes og med et erklæret mål om at være mere effektiv og tættere på landmænd, DLBR-centre og andre samarbejdspartnere lovede man også, at det hele blev billigere for de danske landmænd. Ny på top-ti listen er fusionsvirksomheden Sagro, der blev dannet ud fra Jysk Landbrugsrådgivning og Heden og Fjorden I/S, der i forvejen var et par store spillere på marken. Det gav da også fusionen så tilpas mange muskler, at man kunne møve sig ind foran kollega-konkurrenten LMO, der ellers var på førstepladsen i 2015. De to store jyske rådgivningsselskaber deler Jylland mellem sig langs højderyggen og vandskellet. Ny på top-10 er også Agri-Nord, der har øget omsætningen i et presset marked.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu