Seges kaster sig ud i stor satsning - søger ny direktør

Seges skruer nu op for den digitale udvikling og opretter en ny afdeling, som udelukkende arbejder med digitalisering og udnyttelse af data.

Dansk landbrug er helt fremme i bussen, når det kommer til at bruge digitale løsninger og data i arbejdet på bedrifterne.

Men der skal arbejdes benhårdt for at holde pladsen i førersædet, og netop derfor har Seges i dag mandag etableret en ny forretningsenhed, der udelukkende skal arbejde med at udvikle digitale løsninger til dansk landbrug.

Business Digital, som den nye satsning hedder, flugter med den nye strategi, som Seges kørte i stilling tilbage forrige år, fortæller Seges’ direktør Anne Arhnung.

"Det digitale og dataområdet har fyldt meget i Seges i de sidste mange år, men der er ingen tvivl om, at det har taget særlig fart det sidste halvandet års tid. Derfor har vi set ind i vores organisation og kigget på, om den passede til det markante fokus, som vi på tværs af organisationen  bør have på det digitale område - det gjorde den ikke, og derfor har vi nu oprettet det digitale som et selvstændigt ben", siger Anne Arhnung, direktør for Seges.

"Når vi gør det digitale til et selvstændigt område, så giver det sig selv, at det er en stor satsning for os. Med skridtet her signalerer vi til både os selv, vores samarbejdspartnere og også landmanden, at Seges for alvor tager førertrøjen", siger Anne Arhnung.

Landmanden skal vinde på kort og lang bane

"Digitalisering kan være svært at konkretisere, men brugt rigtigt vil det lette hverdagen på bedriften og gøre landmanden i stand til at træffe bedre og hurtigere beslutninger. Det gør, at man som landmand kan få nye måder at gøre tingene på, og man kan se nye sammenhænge ved eksempelvis at sammenligne data", siger hun.

"Og i Seges har vi netop et hav af data, som vi kan bruge til at få gevinster hjem til landmanden, styrke konkurrencekraften og få værdi ned på landmandens bundlinje."

Anne Arhnung fortæller, at Seges med den nye enhed satser stort på at kunne udvikle dansk landbrug gennem nye, digitale løsninger. Løsninger, som både henvender sig til den enkelte landmand og rådgivningerne på tværs af landet.

"Vi forventer at udvikle nye redskaber, som både hjælper hver enkelt landmand, men også redskaber, som hjælper rådgivningscentrene med at hjælpe landmanden”, siger Anne Arhnung.

De nye løsninger skal også gerne give et mindre afkast til Seges, men ifølge Anne Arhnung er det penge, der sendes direkte tilbage i udviklingsarbejdet.

”Formålet med styrkelsen af området er at gøre landmanden og den danske fødevareklynge til vindere i den globale konkurrence. Samtidig vil vi i SEGES også gerne gøre forretning på området, således at vi som erhverv også fremadrettet har mulighed for at reinvestere i yderligere udvikling.", siger Anne Arhnung.

Den nye afdeling bliver formelt set en udvidelse af direktionsniveauet i Seges.

Hvor der indtil i dag har været to afdelinger med Innovation og Business, bliver disse nu udvidet med det tredje ben Business Digital.

Den nye afdeling vil blive ledet af Ivar Ravn, som indtil nu har stået for Business-området. Søgningen efter en ny afløser til Business er nu igangsat.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle