Seks-årige Sara reparerede mejetærskeren med lilla værktøj

Sara på seks år hjælper far René Lomholt på gården, når der skal høstes. Hun elsker at hjælpe og sidde i mejetærskeren med far.

Der høstes og høstes lige nu på Lomholt I/S i Sønderjylland. Frøgræsset og rugen er kommet i hus, og udbyttet er positivt. Så er det videre til vårbyg og hvede for landmand René Lomholt, som har gården. 

Det er nogle lange dage i marken under høsten, så René Lomholt ser sine børn lidt mindre end normalt. Men en undtagelse er hans datter på seks, Sara, som er flittig til at være med i marken, når der skal høstes. 

"Hun er vild med at sidde i førerhuset sammen med mig i mejetærskeren. Hun får pakket en taske med spil og malebøger, og sidder ved siden af mig en hel dag. Hun har også nogle gange dynen med, så det er ekstra hyggeligt om aftenen", fortæller René Lomholt til landbrugsavisen.dk.

Hun var i sidste uge med til at reparere indføringenskæden til mejetærskeren, som var sprunget. Hun arbejdede ved siden af far med sin værktøjskasse med værktøj i lilla farver. 

"Hun vil altid gerne hjælpe til, om de er i værkstedet eller i privaten. Så finder hun hendes værktøjskasse frem og går i gang med at reparere", siger René Lomholt. 

Under høsten har han også nogle gange sin to-årige datter, Ida, med i mejetærskeren. 

"Man sidder faktisk og får en god snak, for der er ingen larm og masser af tid, når man kører og høster", siger René Lomholt. 

René Lomholt deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 15 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, hvidkløver, Alm. rajgræs, spinat til frø, vinterhvede, vårbyg, rug, Triticale, vinterraps, hestebønner og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle