Seks års vækst gav sejren

Seks år med konstant vækst i omsætningen blev i 2012 belønnet med titlen som årets vækstvirksomhed. Den ærefulde pris gik til Thistedvirksomheden Cimbria, der producerer anlæg til korn- og frøbehandling. Med en omsætning, der kun er gået opad seks år i træk, havde man trodset krisen så flot, at virksomheden blev den første vinder af den ærefulde titel.

»Mens mange virksomheder havde et dyk i omsætningen under finanskrisen, fortsatte Cimbria med høj vækst. Men Cimbria har ikke kun gode resultater og høj vækst, virksomheden er også godt placeret for fremtiden«, sagde tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen om Cimbria, da han uddelte prisen.

Maskinforretning indgår samarbejde med stor New Holland-forhandlerMaskiner 12. december · 10:59

Dengang så man optimistisk på fremtiden, og strategien for virksomheden var otte-ti procent årlig organisk vækst. Helt præcist skulle omsætningen fem år senere gerne ligge på 1,6 mia. kr. Det mål er ikke helt gået i opfyldelse. I 2015-regnskabet nåede man op på en omsætning på 1,3 mia. kr. og i 2016 1,7 mia. kr. Men i forbindelse med det seneste regnskab er Cimbria gået over til et 15-måneders regnskab.

Cimbria er dog et særdeles attraktivt bekendtskab, der i flere omgange er handlet mellem kapitalfonde. Senest blev virksomheden handlet i 2016, da den amerikanske maskingigant Agco købte Cimbria af Silverfleet Capital for 2,3 mia. kr.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu