Sidste AC-farming selskab nu konkurs

Et ubrugt selskab lukkes nu ned og dermed er hele koncernen konkurs. Kurator arbejder fortsat på salg.

Det sidste tilbageværende selskab i AC Farming, nemlig Østergårde BioEnergi ApS er nu også konkurs.

Dermed er samtlige syv selskaber i koncernen nu også formelt lukket ned. Det fremgår af Statstidende, at konkursen blev afsagt forleden ved retten i Kolding.

Selskabet Østergårde BioEnergi ApS havde dog ingen drift, og det får ingen praktiske konsekvenser, at det nu er taget under konkursbehandling, fortæller kurator i boet Lars Hjorthøj Nielsen fra DLA Piper i Aarhus.

"Det har været et tomt selskab, og der har ikke været nogen aktivitetet. Det var insolvent, så det skal bare afvikles og lukkes", forklarer kuratoren.

Det seneste regnskab fra selskabet, der stammer tilbage fra 2017, viser også, at aktiviteten var sparsom, idet den primært gik på at undersøge mulighederne for at etablere biogasproduktion.

Forhandler med interesserede

Når konkursen først kommer nu, så handler det om, at kurator har prioriteret de mest presserende opgaver i det omfattende konkursbo først.

Her arbejder man fortsat på at få solgt de resterende besætninger og mange ejendomme fra.

"Vi har solgt Kolllund og opformeringsbesætningen på Smakkerup. På nuværende tidspunkt forhandler vi om en række andre ejendomme. Men alle interesserede købere er velkomne til at henvende sig", fortæller Lars Hjortshøj Nielsen.

Han understreger, at driften på alle ejendomme videreføres, netop for at sikre bedst muligt salg.

"Vi håber, at det udmønter sig i aftaler hen ad vejen. Der er købere i markedet".

Hvordan fordelingen af aktiver er i forhold til gælden vil han ikke kommentere endnu.

"Der er fortsat en række forhold, der skal behandles i boerne. Så det er endnu for tidligt at udtale sig om, om der i nogle af boerne kan forventes dividende eller ej", siger han.

Emneord

AC Farming Tema

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle