Sjællandsk formand: Det er den forkerte, der er gået

Efter Anne Arhnungs exit: L&Fs fælles formandskab bør tage ansvar - hvordan kan de fortsætte, spørger Ole Karmsteen, formand for Sjællandske Familielandbrug. 

Ole Karmsteen, formand for Sjællandske Familielandbrug, er dybt skuffet over, at Danbred-sagen har fået Anne Arhnung til at forlade stillingen som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Han mener, det er 'den forkerte', der er gået og han opfordrer Landbrug & Fødevarers fælles formandskab på seks personer til at overveje deres stilling.

"Jeg har svært ved at se, at de kan fortsætte alle sammen. Som minimum bør de melde ud, hvilken holdning, de hver især har haft. Jeg mener, det er den forkerte, der er gået. Nogen må tage ansvaret", siger Ole Karmsteen, som ikke finder, det er sket tilstrækkeligt eftertrykkeligt.

"Arhnung ofret"

Ole Karmsteen mener, at Anne Arhnung er blevet 'ofret'.

"Det er jeg meget skuffet over. Ansvaret ligger andre steder og efter det, hun har meldt ud, kan jeg forstå, at hun hele tiden har været uenig i den måde, Danbred-sagen har været håndteret på".

Ole Karmsteen ønsker ikke at skyde direkte på Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard, "selvom det er ham, der  har det overordnede ansvar".

"Det her var nok ikke sket, hvis han havde siddet som formand i fem år".

Hent nye kræfter

Ole Karmsteen mener, det i næste fase bør sikres, at det ikke bliver Landbrug & Fødevarers formandskab alene, der kommer til at stå for ansættelsen af den næste administrerende direktør i L&F.

"Jeg mener, nye øjne skal være med til at træffe beslutningen. Det fælles formandskab alene kan man ikke have tillid til".

Faktaboks

  •  Landbrug & Fødevarers formand Søren Sønderby har gentagne gange undskyldt offentligt for L&F's håndtering af Danbred-sagen.
  • En lang række initiativer er besluttet for at sikre bedre procedurer fremadrettet.
  • Senest  er det besluttet, at der iværksættes en ekstern undersøgelse af governance og arbejdskultur i Landbrug & Fødevarer. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle