Sjællandsk gods fik 30 millimeter på en halv time - Roerne har været glade for det

Borreby Gods er så småt i mål med høsten.

På Borreby Gods, der ejes af Joachim Castenschiold, har Martin Andersen og hans kolleger været over næsten 1250 hektar i årets høst. 

- Indtil videre synes jeg det er gået meget godt. Lige nu (18. august) kører vi i rapsen og er ved at få tærsket det sidste det. Og den giver da over fem ton i snit, siger Martin Andersen, der i denne søson kører den ene af godsets to lejede John Deere 690´ere med 40-fods skærebord. De skulle ellers have høstet i en ny X9´er, men den blev desværre forsinket. 

Foruden rapsen, så har vårbyggen, som høstes på det indsendte billede, også været god for godset. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Den har vi høstet over 8,5 ton per hektar i i gennemsnit. Og hveden er over 10 ton i gennemsnit også. Som mange andre steder er det et perfekt høstår, og så med gode priser, fortæller Martin Andersen. 

Den perfekte høst fik dog en pause for en kort bemærkning, da godset gik 30 millimeter regn på en halv time. Regnen har dog, så vidt vides, ikke gjort anden skade, end at høstholdet kunne få en tidlig fyraften. 

- Roerne har været meget glade for det skybrud. Det var guld værd for dem, de var ved at se lidt skidt ud, så det var i 11. time. Roer er jo taknemmelige for vand, de strutter så snart de får noget, siger Martin Andersen. 

Markplanen på Borreby Gods har i år været, raps, sukkerroer, rødsvingel, strandsvingel, hvede, rajgræs og vårbyg.

Med det indsendte foto deltager Martin Andersen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle