Sjællandsk gods lander millionresultat på svineproduktion

Bregentved høster nu for alvor på den store svineproduktion, man etablerede.

Bregentved Gods fik god valuta for sin massive investering i svineproduktion i det forgangne regnskabsår.

Produktionen af de årlige ca. 120.000 slagtesvin på det sjællandske gods uden for Haslev kastede nemlig et plus på 15,3 mio. kr. af sig efter skat.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for det fælles selskab for svineproduktionen, FM Pork A/S.

Dermed har Bregentved Gods også mærket godt af de stigende svinepriser i regnskabsåret, der dog sluttede med corona-nedgangen i det sidste kvartal frem til regnskabsafslutningen ved udgangen af juni.

Ikke overraskende er ledelsen, bestående af adm. direktør Anders Legaard Riis og godsejer Christian Georg Peter Moltke godt tilfredse, fremgår det af regnskabets ledelsesberetning.

Samtlige grise fra svineproduktionen går til Ticans slagterier i Brørup og Thisted.

mærker tydeligt Ticans udfordringer

Alle fire afdelinger af svineproduktionen, Langesnage, Sofiendal, Eskildstrup og Turebylille bidrog med overskud i millionklassen i regnskabsåret, omend der var stor forskel i resultaterne på de fire sites.

Turebylille lå bedst med over 3 mio. kr. på bundlinjen, mens Sofiendal kun fik det halve plus på nederste linje.

Egenkapitalen i det fælles selskab FM Pork vokser dermed betragteligt. Fra et lille minus på i alt 580.000 kr. efter sidste år, 18/19, til nu en egenkapital på lige under 15 mio. kr ud af en samlet balance på 35,5 mio. kr.

Samtidig er balancen skrumpet - især på grund af en halvering af gælden i selskabet fra 38,8 mio. kr. til nu 19 mio. kr.

Landbrugsavisen.dk har talt med direktør i FM Pork, Anders Legaard Riis. Han har ikke umiddelbart kommentarer til regnskabet eller til selskabets produktion.

Men på et spørgsmål om, hvorvidt svineproduktionen i FM-selskaberne er påvirket af Ticans nuværende udfordringer, svarer han:

"Vi mærker i særdeleshed også til de afhentningsudskydelser, som andre leverandører til Tican også oplever", siger han.

Bregentved Gods er et af landets absolut største med over 6.500 hektar jord.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle