Sjællandsk gods overvejer at hjælpe med høsten i Jylland

På Lystrup & Jomfruens Egede Godser ved Faxe på Sjælland, er høsten nu i hus.

Ved Faxe på Sjælland ligger Lystrup & Jomfruens Egede Godser. Her drives der 1.350 hektar konventionelt agerjord med hvede, vårbyg, raps, rødsvingel og konservesærter. 

Godserne ejes af Joachim Moltke, der er 6. generation af Moltke på stedet. 

På Lystrup er de ni medarbejdere, når de er flest i landbruget. Den ene er traktorfører Mads Brink Larsen, som også har indsendt billederne til Skyd Høsten, og han fortæller om årets høst:

"Vi har høstet alle vores afgrøder, hvilket vi blev færdige med d. 26. august. Vi har udover vores eget høstet 500 hektar for andre, over hele sæsonen, og vi forventer også at skulle høste for kunder i de kommende uger. Vi overvejer p.t. at tage til Jylland for at hjælpe med høsten der", oplyser han.

Ifølge Mads Brink Larsen er høsten på godserne forløbet godt. 

"Der har ikke været nogle driftstop, men vejret har drillet os lidt. Vores udbytter, er vi meget tilfreds med," fortæller han og oplyser at udbyttet på rødsvingel er 2,1 tons pr. hektar, hveden gav lidt over 9 tons pr. hektar, med en vandprocent på 16-19,5 procent, vårbyggen gav lidt over 7 tons pr. hektar, med en vandprocent på 15-18 procent og rapsen gav 4 tons pr. hektar, med en vandprocent på 10-11,5 procent. Han tilføjer dog at alt regnskab endnu ikke er gjort helt op.

Mads Brink Larsen startede som elev på Lystrup i 2015. Han afsluttede sin uddannelse som landmand i Januar i år, og er nu ansat som traktorfører.

Officielle tal: Høsten 2017 rammer rekordniveauMark 14. december · 08:47

"Jeg er utrolig glad for at være ansat et sted som Lystrup. Lystrup er et rumligt sted hvor der er plads til alle og de søger godt for os når dagene er lange. Vi har et godt team hvor alle hjælper alle og har et utroligt godt samarbejde. Derudover oplever vi i landbruget en enorm støtte fra jagtvæsnet, kontorfolket, samarbejdspartnere og ikke mindst fra Joachims forældre og nærmeste familie", siger Mads Brink Larsen.

Han fortæller at en af de bedste ting i høsten, er når de skal høste ude foran Jomfruens Egede. 

"Vi har en tradition der lyder på, at vi skal høste marken der ligger op til Egede lige inden spise tid. Så bliver der sat et langt bord op, med hvid dug og vi får serveret en gang lækker mad og sidder og hygger hos. Det skal lige siges at hver aften kommer der mad ud og vi stopper maskinerne og giver os tid til at få spist og snakket om hvad der er sket rundt omkring. Men særligt denne aften hvor vi spiser på Jomfruens Egede er en helt særlig aften, da familierne til det arbejdende folk også deltager", fortæller Mads Brink Larsen. 

Skulle du være nysgerrig på hvad der ellers foregår på godserne, så kan du følge årets gang på  deres facebookside: "Lystrup & Jomfruens Egede Godser".

Mads Brink Larsen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu