Skæringsdato for biogasstop bliver flyttet

Skæringsdato for dispensation til støtte til biogasanlæg er blevet justeret.

I sommeren 2018 blev det besluttet af Folketingets partier at stoppe den nuværende støtteordning til nye biogasanlæg i 2020 og indføre et loft over støtte til produktionen.

8. februar besluttede forligskredsen at lukke adgangen til den nuværende ordning ved udgangen af 2019, dog med dispensationsmulighed for dem, der havde VVM godkendelser på plads den 8. februar - og samtidig havde investeret irreversibelt, skriver Eneri-, Forsyning- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Skæringsdatoen for dispensationsmulighed er nu flyttet til 1. juli 2019, og det letter hos Biogasbranchen.

"Det er særdeles positivt, at alle Folketingets partier har bakket op om en justering af kriterierne for de anlæg, som var langt i myndighedsgodkendelserne, og havde måttet investere irreversibelt for at nå at komme videre med projekterne", siger Henrik Høegh, formand for Biogasbranchen, i en skriftlig kommentar.

Bag justeringen af datoen står alle Folketingets partier.

"Vi vil gerne kvittere for den lydhørhed vi har mødt både hos ministeren og blandt politikere og i embedsværket, og for den store indsats de har gjort for at finde en løsning for dem, der kom økonomisk i klemme", siger Henrik Høegh.

Det er herefter forventningen, at flere biogasanlæg vil kunne få støtte på den nuværende ordning.

”Biogas er en vigtig del af den grønne omstilling, og Danmark er et førerland inden for biogas. Derfor er jeg også glad for, at vi i dag er blevet enige om at tilpasse vilkårene, så vi ikke trækker tæppet væk under nogle få anlæg, som er meget langt fremme", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle