Skør sag: Rask minkbesætning bliver aflivet hurtigere end smittet nabo

Ikke-smittet minkfarm har fået tilladelse til aflivning hurtigere end smittet.

Det er ingen hemmelighed, at det indtil videre har været svært for Fødevarestyrelsen at følge med, når det kommer til at aflive coronasmittede minkbesætninger.

Alligevel kan det virke uforståeligt, at ud af to nabofarme udenfor Halvrimmen i Nordjylland, hvoraf den ene smittet med corona - og den anden ikke - så er det den ikke-smittede, der hurtigst har fået tilladelse til aflivning. Det beretter TV2 Nord, der har talt med de to minkavlere.

"Som rask farm kan man hurtigt komme i gang med at slå mink ihjel, men som smittet farm kan man ikke få lov til at slå sine egne dyr ihjel", siger Jesper Sørensen, som har den ikke-smittede besætning.

Naboen, Hasse Hjardemaal Andersen, som har den smittede besætning, har selv forsøgt at få fat i Fødevarestyrelsen før weekenden, men har endnu ikke hørt noget.

"Der er ikke nogle, der har ringet om, hvornår de kommer og afliver mine mink og nu er minkene faktisk begyndt at skal have mere foder igen, fordi de ikke rigtig er syge længere", siger Hasse Hjardemaal Andersen.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle