Skal etablere 60 minivådområder på Bornholm: Formand kritiserer manglende vandplaner

Der skal etableres 60 minivådområder på Bornholm, og landmændene er klar. Det er vandplanerne bare ikke, og det er for dårligt, mener Frederik Tolstrup, formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer.

De bornholmske landmænd skal til sammen etablere 60 minivådområder de kommende år, hvis de sænke Bornholms landbrugs udledning. 

Og selvom 60 minivådområder er "ret mange" ifølge Frederik Tolstrup, formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer, så er det trods alt bedre end alternativet. Det skriver Tv2 Bornholm.

For lykkes det ikke at få minivådområderne på plads, kan det være slut med vinterafgrøder på Bornholm.

Ifølge formanden, betyder reduktionskravene for Bornholm nemlig, at der enten skal etableres efterafgrøder på alle markerne, eller etableres minivådområder. 

Lige nu leder dræn på de bornholmske marker nemlig vandet og dermed også kvælstof ud i vandløb og Østersøen, men det skal fremover samles i vådområderne. Og landmændene er klar, det er vandområdeplan 3 og potentiale-kortet bare ikke, der stadig mangler at blive vedtaget og godkendt.

EU-Kommissionen har sendt Danmark, og en lang række andre EU-lande, en rykker for at modtage de endelige vandplaner for den tredje planperiode, der løber mellem 2021 til 2027.

- Jeg synes, det er dumt, at staten ikke er klar. At de på den ene side lægger en presbal på erhvervet og siger; nu skal I komme i gang. Og på den anden side så har de ikke gjort deres hjemmearbejde, de har ikke lavet tingene færdigt, siger Frederik Tolstrup, formand, Bornholms Landbrug og Fødevarer.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle