Skat betaler 16 mio. kr. tilbage til konkursboet efter BMG

Flere aktører i landbrugssektoren blev påvirket, da selskabet BMG måtte begære sig konkurs. Nu er der begyndt at rulle penge tilbage til kreditorerne i konkursboet.

Skat betaler 16 millioner kroner til konkursboet i det krakkede kornfirma BMG. Pengene der er kanaliseret tilbage af Skat, er penge, der var blevet indbetalt for meget i moms. 

Millionerne var blevet indbetalt på baggrund af fiktive fakturaer efter handler, der ikke har fundet sted i virkeligheden.

Det skriver Randers Amts Avis.

"I øjeblikket ser det ud til, at vi kan regne med en kassebeholdning på i alt et sted mellem 20 og 30 millioner kroner. Og den aktuelle beholdning kan ende med at blive endnu større. Konkursboet undersøger nemlig i øjeblikket, om der er grundlag for at rejse sag mod såvel ledelsen som revisoren i BMG", sagde kurator i konkursboet, Søren Christensen Volder til Amtsavisen i sidste uge. 

Det er endnu ikke besluttet om der bliver rejst sag, men Søren Christensen Volder vurderer, at hvis man vinder en sag, vil der blive endnu flere penge at gøre godt med.

BMG blev erklæret konkurs i januar i år, efter det ved en intern undersøgelse kom frem, at der i flere år var foregået uretmæssigheder i regnskaberne. Den ene af de to ejer og direktører i selskabet, Jens Møller Lund, erkendte ifølge BMG at have fabrikeret fakturaer og blev kort efter bortvist af selskabets professionelle bestyrelse. Han har siden beklaget forholdene og undskyldt over for de, der er blevet ramt af hans gerninger.

Randersselskabet begærede sig konkurs, og fra den ene dag til den anden ophørte det 14 år gamle kornfirma med at eksistere.

Ifølge kuratorens redegørelse er svindlen ikke foregået med decideret fiktive fakturaer. I stedet har direktøren ført et sindrigt system, hvor han har krediteret eksisterende aftaler frem og tilbage, samt har justeret lagerbeholdninger kunstigt op og ned.

Men derudover har han efter advokaternes foreløbige vurdering også foretaget stadig dårligere handler for at holde virksomheden oven vande.

"Det, der også sker, er, at man har solgt tingene billigere, end man har købt dem. Det skyldes, at man har haft behov for likviditeten. Ovre hos mig hedder det at tisse i bukserne, for det luner jo kun lige i en periode", forklarede han og gav en mulig årsag til, at den ellers handelsvante og erfarne direktør alligevel indgik aftaler med tab:

"Hvis man har en forestilling om, at miraklet kommer lige om lidt og man kan rette op på det hele", lød det.


 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle