Skatteminister: Vil hjertens gerne forbedre landbrugets rammevilkår

Skatteministeren er meget indstillet på at hjælp landbruget ud af tørkekrisen, men vil endnu ikke konkretisere, hvad han vil gøre.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) var mandag på besøg hos landmand René Lund Hansen på sidstnævntes landbrugsbedrift i Løgstør i Nordjylland.

Her diskuterede ministeren og landmanden blandt andet tørkehjælp til landbruget, og selvom han ikke er meget for at nævnte konkrete tiltag, er Karsten Lauritzen indstillet på at hjælpe landbruget.

"Jeg lovede, at regeringen og jeg selv er forpligtede til at se på, hvilke skatter og afgifter vi kan lempe for at forbedre rammevilkårerne for landbruget. For det vil jeg hjertens gerne", siger Karsten Lauritzen til landbrugsavisen.dk.

Hvilke konkreter skatter og afgifter kigger I på?

"Det er oplagt at kigge på jordskatten, som landbruget også selv har foreslået, men vi er ikke klar med et udspil. Jeg kan ikke præsentere Regerings tørkepakke endnu", siger han og uddyber:

"Lige nu handler det om, at vi skal finde ud af, hvad der er klogt at gøre, hvad har vi penge til jf. Finansloven, og hvad kan vi finde parlementarisk opbakning til. Pesticidafgiften er et eksempel på en afgift, vi får svært ved at finde flertal bag at fjerne".

Når det kommer til jordskatten, regner I, Skatteministeriet, så på en fjernelse eller en udskydelse?

"Vi regner på forskellige modeller, men det er for tidligt at sige noget konkret om, hvad regeringen vil gøre. Det kan være en god idé at fjerne jordskatten, men vi skal huske, at det koster en halv mia. kr. for statskassen".

Skatteminister Karsten Lauritzen oplyser, at vi skal tættere på efterårets finanslovsforhandlinger, før man er klar til at præsentere konkrete tiltag.

"Jeg anerkender den svære situation for mange landmænd, og vi skal finde en løsning, der hjælper dem, der er i de største problemer". 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle