Skindpriserne i lille fald: "Acceptabelt prisniveau"

Skindpriserne er mindre end ved september-auktionen, men dog over 2016-niveau. Kopenhagen Fur kalder niveauet acceptabelt, eftersom priserne er højere end sidste års januar-auktion.

Kopenhagen Furs første auktion i 2017 er startet på et højere prisniveau i 2017 end i 2016. I løbet af den fire dage lange januar-auktion har Kopenhagen Fur udbudt knap 2,2 millioner minkskind, som er solgt på niveau med auktionen i juni, men lidt under september-niveau.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind på januar-auktionen 2017 blev 256 kr. mod 227 kr. i januar 2016. For udenlandske minkskind var tallene henholdsvis 199 kr. og 172 kr.

"Vi har fået taget hul på den nye sæson med et acceptabelt prisniveau. Vi har haft nogle svære år med overproduktion med deraf følgende lave priser, der er fortsat mange skind på markedet, og derfor disponerer opkøberne konservativt. Med januar-auktionen har vi fået etableret et prisniveau med en salgsprocent tæt på 100. Dermed har vi fået en væsentlig bedre start i 2017, end vi fik med januar-auktionen i 2016," siger Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Furs adm. direktør, i en pressemeddelelse.

Kopenhagen Fur forventer at udbyde og sælge omkring 26 millioner minkskind i løbet af 2017 fordelt på fem auktioner. Januar-auktionen er den både den første og den mindste i sæsonen, og er derfor altid præget af en vis usikkerhed, hvor udbud og efterspørgsel skal finde hinanden.

Landets største maskinforhandler skifter topchefMaskiner 24. november · 06:33

"Auktionens resultat med en salgsprocent på 100 og et prisniveau gennemsnitligt over 2016 viser, at opkøberne har tillid til afsætningen i de efterfølgende led. Men det er stadig meget tidligt i sæsonen, og pelssalget på detailmarkederne er fortsat i gang," siger Jesper Uggerhøj.

 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu