Skiold overtager kendt konkursbo

Skiold overtager Farmlog Svin, som gik konkurs tidligere på året. Iværksættervirksomheden blev kendt blandt andet i DR-programmet Løvens Hule.

Farmlog Svin - som gik konkurs tidligere på året - er købt og overtaget af Skiold, hvor det skal bidrage til en større satsning på it-løsninger til svineproducenter.

»Med købet af Farmlog kan vi levere en løsning, som sikrer svineproducenter fuld overvågning af hele produktionen og brug af de opsamlede data i driftsledelsen,« siger adm. direktør Samuel Waldorp, Skiold A/S.

Det er kun aktivititerne, Skiold køber af konkursramte Farmlog Svin, ikke hele konkursboet og gæld. Farmlog Mink - der kører parallelt - kører videre i andet regi.

Farmlog er udviklet af Margit Skovbjerg, der fortsætter hos Skiold. Det har i flere sammenhænge været rost, blandt andet i DR-programmet Løvens Hule.

Farmlog svin består af en app, der fungerer på både IOS og android, der er koblet op på en hjemmeside, som kan bruges fra en hvilken som helst enhed med internetforbindelse.

Sammenkoblingen mellem app og hjemmeside gør det muligt for ejer og personale at se på data fra egen svineproduktion i realtid, det vil sige i samme øjeblik som disse data registreres af udstyr eller medarbejdere i stalden.

Driftslederen kan dermed sætte hurtigt og effektivt ind, når de første tegn på problemer opstår.

"Hurtigere og mere præcis reaktion kan reducere medicinforbruget, forebygge eller minimere sygdomme og reducere dødeligheden og dermed forbedre effektiviteten i staldene," forklarer Margit Skovbjerg.

Samuel Waldorp oplyser, at Skiold ønsker at overtage hele kundebasen.

"Vi er positiv over for at overtage alle kunderne, men der er noget juridisk i forhold til datalovgivningen. Vi skriver til kunderne, at vi gerne vil overtage dem," siger Samuel Waldorp til Landbrugsavisen.dk.

"Man kan allerede styre foderet digitalt og andre dele af produktionen. Næste fase er at lave noget, der hedder production management. Vi er i gang med det hos os. Det er at styre det på tværs af alle disse systemer. Derefter går man op på en samlet bedriftsløsning. Vi ved hvad, der er i siloen, vi ved hvad der skal i mølleriet. Vi ved, hvad kunden skal have af foder. På sigt kan det integreres med slagterierne, der kan lave prognoser ud fra, hvor mange kilo grisene vejer lige nu. Det giver bedre produktionsplanlægning i slagterierne. Det er en udvikling, der kommer. Vi er på vej. Farmlog er med til at skubbe os i den retning," siger Samuel Waldorp.

Det afskrækker ikke ham, at Farmlog Svin er gået konkurs.

"Vi kan se, at de har nogle gode produkter og har igangsat gode initiativer og gode sunde tanker," siger direktøren, som oplyser, at hans udviklingsafdeling arbejder videre med Farmlog-konceptet.

"Det er sværere for en mindre it-virksomhed at komme ud i verden. De har produktet – løsningen og systemet – men ikke den kapitalstyrke, den speed, vi vil sætte under, og den platform, vi har," siger Samuel Waldorp.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle