Betalt indhold af Eskerod & Skovbøll

Skræddersyet råvarerådgivning bringer Mariesminde Landbrug på forkant med årets råvaredisponeringer

For indehaveren af Mariesminde Landbrug A/S i Salling ved Skive er skræddersyet og proaktiv rådgivning en afgørende faktor for virksomhedens årlige råvaredisponeringer. På en enkelt sojahandel har de i 2024 sparet et sekscifret beløb.

36-årige Kristian Boel Kjær Østergaard har stået i spidsen af Mariesminde Landbrug siden 2013. I slutningen af 2023 indgik han et nyt partnerskab med sin bror, Laust Boel Østergaard, og landmand og investor Søren Rasmussen, Frandsbjerg Group. Partnerskabet omfattede en investering på 200 mio., som bl.a. muliggjorde gennemførelsen af to generationsskifter.

Derudover indgår en del af den jord og de gårde, Søren Rasmussen i forvejen ejede i nærheden af Mariesminde, i aftalen. Dermed står Kristian Boel Kjær Østergaard nu i spidsen for en virksomhed med 1300 hektar jord og 90.000 slagtegrise i full-line produktion fra fødsel til slagt.

Om Mariesminde Landbrug A/S

Mariesminde Landbrug A/S i Salling beskæftiger sig med konventionel planteavl med hovedvægt på højværdiafgrøder og konventionel produktion af slagtegrise. Virksomheden bygger på flere års konstant, positiv udvikling og har stort fokus på bl.a. ESG, personalepleje og nye teknologiske muligheder som omdrejningspunkter for en sund og vækstende forretning.
Læs mere om Mariesminde Landbrug A/S på deres hjemmeside her.

Kristian Boel Kjær Østergaard blev i 2022 udnævnt til Fremtidens Landmand i kategorien teknologi af LandbrugsAvisen.

Handelsdisponeringer skal tænkes ind i en større helhed.
Med et landbrug i denne størrelsesorden spiller råvaredisponeringer en afgørende rolle, men når man ønsker at foretage en handel, der både styrker virksomhedens konkurrencekraft og sikrer en velfungerende drift, kan man ikke kun fokusere på prisen, fortæller Kristian Boel Kjær Østergaard:

- Selvfølgelig betyder det noget, at vi kan handle til en fordelagtig pris, men med en virksomhed i en skala som vores er det endnu mere afgørende, at vi har 100% styr på forsyningerne, så vi véd, at foderet kommer, når vi skal bruge det – ellers skaber det problemer videre i produktionen. Vi skal være sikre på, at vi er afdækket med den korrekte mængde i de korrekte perioder. Vi kan således godt tage en vis risiko i vores handler, men vi handler ikke blot, når vi kan spare 5 kr. pr. 100 kg, siger han og tilføjer: 

- Vores handler skal tænkes ind i en større helhed – og der er Eskerod & Skovbøll virkeligt skarpe på at levere skræddersyet rådgivning. De forstår vores forretning og ikke mindst vores risikoprofil, og det er altafgørende, både for den rette timing af handlen og for at ramme den optimale afdækningsperiode.

Kristian Boel Kjær Østergaard har tidligere forsøgt at have andre aktører til at håndtere sine handler for sig – ikke blot køb af foder, gødning, fodermidler osv., men også salg af fremavlskorn, som tidligere var en vigtig del af Mariesminde Landbrug A/S’ planteavlsforretning. 

- Det fungerede bare ikke i praksis. Den rådgivning, jeg fik, var ikke skræddersyet til os, men bestod af generelle udmeldinger til en større gruppe landmænd. Og det er jo i sagens natur ikke alle landmænd, der har samme risikovillighed eller behov, så derfor er den type rådgivning bare ikke solid nok for os, siger han.


Med en produktion på 90.000 slagtegrise i full-line produktion er det afgørende for Mariesminde Landbrug at have 100% styr på forsyningerne af foder. Foto: Mariesminde Landbrug A/S.

Personlig og proaktiv rådgivning bag vigtige handelsdisponeringer.
Hos Eskerod & Skovbøll får Kristian Boel Kjær Østergaard skræddersyet og ikke mindst proaktiv råvarerådgivning med udgangspunkt i virksomhedens specifikke risikoprofil – og oven i det har Eskerod & Skovbøll også mandat til at foretage Mariesminde Landbrug A/S’ handelsdisponeringer. Det betyder, at Jimmy Eskerod henvender sig, hvis han kan se en udvikling i markedet, som betyder, at Kristian Boel Kjær Østergaard bør foretage handelsdisponeringer på afgørende produkter. 

- Jeg er fuldt bevidst om, at andre er bedre til at følge markederne end mig. Jeg har ikke tiden til selv at gøre det, og oven i det kræver det en dyb interesse og engagement for at kunne fordybe sig i alle de detaljer, der påvirker priserne, og derudfra vurdere, hvad der er den rette timing for at foretage handlerne. Nu, hvor vi har overladt den del til Eskerod & Skovbøll, kan jeg fokusere på de ting, jeg er særligt god til – og samtidig have fuldstændig ro i maven i vished om, at vi altid er dækket ind med de ting, vi har brug for, til en pris, som er optimal for netop vores forretning, siger han og tilføjer: 

- Eksempelvis er vi i foråret 2024 blevet dækket af med soja på det helt rigtige tidspunkt, så vi både fik det til en rigtigt god pris og i én samlet aftale. Her har vi handlet i omegnen af 13.000 tønder og ender med en ret pæn sekscifret besparelse. Og omvendt har vi handlet noget færdigfoder, hvor de anbefalede os ikke at lave lange kontrakter på det pågældende tidspunkt – og det viste sig også at være det helt rigtige at gøre.

Om Eskerod & Skovbøll

Eskerod & Skovbøll hjælper Danmarks største og mest komplekse landbrugsvirksomheder til stærkere værdikæde, højere eksekveringsevne og bedre bundlinje.

Vi besidder unik ekspertise og know-how inden for investering og forretningsudvikling til landbrugssektoren, som gør os i stand til at tilbyde skræddersyet ekspertrådgivning, der styrker konkurrencekraften og hjælper ambitiøse virksomhedsledere til at nå deres mål.

Eskerod & Skovbøll er beliggende i Aalborg, men samarbejder med landmænd i hele Danmark.
Læs mere om Eskerod & Skovbøll på deres hjemmeside her.


Vigtig sparringspartner i hverdagen
Ud over råvarerådgivning og handelsdisponering fungerer Eskerod & Skovbøll også som Kristian Boel Kjær Østergaards faste sparringspartner i såvel hverdagens beslutninger som længerevarende strategiske planer. 

- De er med til størstedelen af de overvejelser, vi gør os om vores forretning. De har en dyb forståelse for både mig og vores forretning, og de er tilgængelige, når jeg har brug for det. Det er afgørende, at jeg altid kan ringe til dem og få den nødvendige sparring på den problemstilling, jeg står med – det er simpelthen kernen i vores samarbejde og har en kæmpe værdi for mig og hele Mariesminde Landbrug A/S, siger han og tilføjer:

- Men næsten lige så vigtigt er, at de er proaktive. De er på forkant med udviklingen inden for mange forskellige aspekter af nutidens landbrug, så de ser både potentielle problemstillinger og nye muligheder, før vi gør. Og når de ser noget, der kan påvirke vores forretning, kontakter de mig for en dialog om, hvordan vi kan håndtere det.

Han fremhæver desuden vigtigheden af, at Eskerod & Skovbøll er en uafhængig rådgivningsvirksomhed, så der aldrig er nogen tvivl om, at deres fokus er kundens behov frem for at sælge egne produkter eller services.


Med årlige handelsdisponeringer til en værdi på 35 millioner kr. er det afgørende at få skræddersyet og proaktiv råvarerådgivning med udgangspunkt i virksomhedens risikoprofil. Foto: Mariesminde Landbrug A/S.

- Deres rådgivning kan virkeligt flytte din forretning, hvis du lader dem gøre det. Det er sjældent at møde rådgivere, der er så dybt engagerede og virkelig vil dig og din forretning, men med Eskerod & Skovbøll har jeg følelsen af, at de vil gå gennem ild og vand for os, afslutter Kristian Boel Kjær Østergaard.

Ønsker du også personlig, progressiv og proaktiv råvarerådgivning eller forretningsrådgivning, der kan styrke din konkurrencekraft? Læs mere på www.eskeskov.dk eller kontakt os på tlf. 41 44 49 00 / 20 21 01 14.

Med Commodities Trust kan du outsource dine handelsdisponeringer til branchens stærkeste eksperter

Kristian Boel Kjær Østergaard har produktet Commodities Trust hos Eskerod & Skovbøll. 

Dette produkt er for visionære virksomhedsledere, som forstår værdien af et risikojusteret resultat af virksomhedens handelsdisponeringer, og som ønsker at fokusere deres energi på at styrke forretningens udvikling frem for at holde øje med råvareprisernes udsving. 

Med et Commodities TRUST-abonnement får landmanden mulighed for at outsource sine handelsdisponeringer til brancheeksperter med mangeårig erfaring inden for investeringsrådgivning, råvarehandel og markedsmekanismerne i landbrugssektoren. 

Disponeringerne bygger til enhver tid på dybdegående analyser af relevante eksterne forhold, som sammenholdes med din virksomheds aktuelle risikoprofil og deraf risikotolerance.

Commodities Trust forudsætter et årligt råvareflow på minimum 5.000 tons.
Læs mere på https://eskeskov.dk/commodities-trust

 

Emneord

sponsoreret , Råvarerådgivning , Soja , foder , gødning , fremavlskorn , Eskerod & Skovbøll , Mariesminde Landbrug A/S

Forsiden lige nu