Slagteri-byggeri bliver største projekt nogensinde i kommune

Himmerlandskød har nu sat skovlen i jorden til byggeriet af ambitiøst slagteriprojekt. Flere hundrede millioner skal rulle, før kreaturer fra næste sommer kan slagtes i Aalestrup.

Smilene var store og forventningsfulde, da fire ejere af Himmerlandskød i dag med hver deres spadestik tog hul på byggeriet af selskabets enorme satsning i udkanten af Aalestrup.

Familien med slagteridirektør og ejer Lars Andersen i spidsen lagde på ingen måde skjul på, hvor afgørende dagen er for Himmerlandskød.

Tværtimod glødede tilfredsheden og forventningsglæden på den bare mark, mens indbudte gæster gik rundt mellem de allerede flittige gravkøer.

Over de næste 14 måneder skal over 15.000 kvadratmeter kreaturslagteri opføres. En enorm investering for familieselskabet, der lader flere hundrede millioner rulle for at fremtidssikre den ekspanderende slagterivirksomhed til de kommende generationer.

Tom Frandsen, bestyrelsesformand understregede i sin velkomst, at man med 10 hektar grund lige uden for Aalestrup vil få et hypermoderne slagteri, der også kan udvides på sigt.

Himmerlandskød

Og da det blev borgmester Per Bach Laursen (V) i Vesthimmerland Kommunes tur til det officielle spadestik, understregede han da også betydningen af investeringen.

"Det er den største investering i Vesthimmerland Kommunes historie", lød det.

Med skovl og gravko

Dernæst var det familiens tur. Først med håndbetjent spade, dernæst fik Lars Andersen lov at svinge en gravko-grab.

"Stor dag", mumlede Louise Bondgaard Godsk, finansdirektør og medejer af Himmerlandskød, da det blev hendes tur til at svinge spaden.

Himmerlandskød

Også Christoffer Andersen og Louise Andersen, børn af Lars Andersen og medejere af selskabet, tog deres del af gravearbejdet.

Det er da langt fra heller hverdag, at der bygges nye kreaturslagterier herhjemme. Sidst var opførelsen af Danish Crowns Holsted-slagteri fra 2012 til 2014. Himmerlandskød er det tredje kreaturslagteri, der opføres på hele 50 år.

Hele ideen bag slagteri-projektet er at samle Himmerlandskøds i dag fire lokationer i et stort og moderne slagteri, sådan at drift og arbejdsforhold kan optimeres.

"til den gode side"

Hvor meget beton og stål, Himmerlandskøds investering løber op i budgetmæssigt, vil Lars Andersen ikke sætte endeligt tal på.

"Det ligger til den gode side", er hans faste svar på det spørgsmål, men har indrømmet, at man næppe kan bygge slagterier af den størrelse til under 250 mio. kr.

Slagteriet ventes at have fået tag inden december i år. Derefter skal der investeres maskineri til slagtning af helt op til 150.000 kreaturer årligt - en markant udvidelse af de seneste års niveau på omkring 100.000 slagtninger for selskabet. Himmerlandskød forventer at kunne begynde ibrugtagning og indkøring i juni næste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle