Slagtegrise stiger igen i pris - bare ikke i Danmark

De europæiske grisenoteringer er i hopla, mens den danske notering endnu ikke har viste positive takter.

Hvis de danske producenter af slagtegrise for tiden kigger misundeligt på deres europæiske kollegaers afregning for slagtegrise, er det forståeligt.

Den danske slagtegrisenotering har været i stiv modvind siden nytåret, men nedturen blev bremset i indeværende uge med en notering, der forblev på samme niveau som ugen før.

Det er med en prisseddel, der lyder på 12,50 kroner ifølge den ugentlige noteringssammenligning, som den tyske producentforening ISN står for og som Danske Svineproducenter omtaler.

Dermed skiller den danske notering sig negativt ud, idet det kun er den danske notering, som ikke er steget i uge seks blandt de lande, der er med i prissammenligningen.

Blandt de fem største EU-griseproducerende lande er det fortsat Spanien, der har lagt sig øverst med den bedste notering. Noteringen er i indeværende uge steget til 17,04 kroner. Der er sket en stigning på 22 øre den seneste uge.

Dermed er den spanske notering for en stund fortsat foran den franske notering, der er kommet stormende ud af 2023 med noteringsstigninger hver uge. Efter den seneste noteringsfremgang på 37 øre er noteringen i Frankrig braget helt op på 16,74 kroner.

Den tyske notering for slagtegrise er også i hopla. Grisene er steget 60 øre, og noteringen lyder på 15,1 kroner i uge seks.

Den hollandske grisenotering har også trykket speederen i bund med en prisfremgang i den seneste uge på ikke mindre end 89 øre. Noteringen i Holland er i denne uge på 14,66 kroner. 

Den danske noterings atypiske udvikling i et ellers positivt marked er ifølge Danske Svineproducenter ikke gået ubemærket hen hos ISN, der bemærker i en markedskommentar:

- Det, der springer i øjnene, er den danske notering, hvis prisfald er stoppet, men som klart halter bagefter i den europæiske sammenligning.

Generelt er markedet præget af et lille udbud af slagteklare grise, som skyldes de seneste års tilbagegang i grisebestandene. Derfor er kapacitetsudnyttelsen ikke i top hos alle slagterier, der derfor kæmper om de slagteklare grise med varierende intensitet.

I Holland har de hollandske slagterier som følge af den stramme forsyningssituation valgt at reducere de daglige slagtninger med en time eller droppe en halv dags slagtning for at brede det beskedne udbud af grise ud over det ugentlige behov.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle