Slagteri lukket af myndigheder: Trods positiv covid-test blev medarbejdere lukket ind

Hollandsk slagterivirksomhed fik strakslukket sit kalve-slagteri, efter myndigheder opdagede smittede medarbejdere på job.

Den hollandske slagterikoncern VanDrie har fået lukket sit ene kalveslagteri i Appeldoorn af myndighederne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra de hollandske landbrugsmyndigheder NVWA i dag, hvor de forlanger slagtningerne indstillet som følge af manglende overholdelse af corona-foranstaltningerne.

Torsdag morgen blev en række medarbejdere nemlig testet positiv for covid-19 på virksomheden.

"I stedet for at sende de positivt-testede medarbejdere direkte hjem og i karantæne, blev positivt-testede medarbejdere stadig lukket ind i bygningen", står der i pressemeddelelsen.

Opdagelsen fik NVWA's dyrlæger og deres assistenter til at indstille inspektionsarbejdet på stedet. I og med at der ligesom i Danmark kræves inspektion af slagtedyrene i såvel levende som afdød tilstand i Holland, lukkede det reelt for slagtning på stedet.

NVWA kræver nu en handlingsplan fra VanDrie, hvor de redegør for, hvordan man vil sikre inspektørernes og øvrige medarbejdere på Appeldoorn-slagteriets sikkerhed, før virksomheden kan få lov at genåbne,

Det familieejede VanDrie er blandt Europas største landbrugsvirksomheder, og er især kendt for salg af  kalvekød, samt også producent af mælkepulver til kalve. Selskabet har ifølge sin hjemmeside en årlig omsætning på omtrent 16 mia. kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle