Slagteri vil udvide: 50.000 ekstra slagtesvin til Bornholm

Danish Crowns slagteri på Bornholm har fremgang i slagtningerne og har søgt om tilladelse til at slagte 550.000 svin.

De bornholmske svineproducenter har længe gået i en anden retning end andre dele af landet, idet der de senere år har været fremgang i produktionen af slagtesvin.

Løbende produktionsfremgang og flere udvidelser hos øens producenter får nu Danish Crown til at ansøge Miljøstyrelsen om en udvidelse af slagteantallet. Det skriver Bornholms Tidende.

Slagteriet må i dag slagte 500.000 svin om året, men med et go til en udvidelse er der plads til yderligere 50.000 slagtninger på Bornholm-slagteriet.

Sådan gik det landbrugets spidskandidater 21. november · 17:51

»Som et led i redningsplanen for slagteriet på Bornholm er vi nu nået så langt op i antal slagtninger, at vi er nødt til at søge om tilladelse til flere slagtninger. For vi skal altid have en sikkerhedsmargin for, at vi kan slagte de grise, der er, og derfor søger vi i god tid om miljøgodkendelsen,« fortæller Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown.

Han oplyser, at slagteriet i det nordlige Rønne ikke når op på 550.000 slagtesvin i den nærmeste fremtid, men at miljøgodkendelsen er søgt for ikke at ramme mod et kapacitetsloft.

Foruden en kapacitetsudvidelse søger Danish Crown om at udvide vaskepladsen uden for slagteriet og muligheden for at slagte ti lørdage om året frem for de nuværende fem.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu