Slagteriboss melder udsolgt: Forsinkede fester giver efterspørgsel på stegene

De mange fester, der skal indhentes efter nedlulkningerne, præger salget lige nu hos Danish Crown Beef.

Danskerne har igen fået fester i kalenderen, og det kan mærkes helt hos Danish Crown Beef.

"Vi har udsolgt af kalvefileter", forklarer adm. direktør Finn Klostermann om salget på det danske marked, der udgør hovedparten af koncernens afsætning.

"Vi kan se, at det er svært at finde plads på restauranter, for der er mange, der vil ud at spise, og så er der alle de mange konfirmationer, der har været udsat fra foråret og nu afholdes", forklarer han.

Netop det usædvanlige i, at der lige nu er stor afsætning på de ellers "forårsprægede" udskæringer, gør, at hele markedet ser lidt anderledes ud i år på kalve- og oksekødet.

Derfor er Finn Klostermann også forsigtig med at spå om de kommende måneder, men føler sig fortrøstningsfuld i, at årets markante optur på kreatursiden, ikke brat vil forsvinde.

"Det ser robust ud for de kommende måneder. Grisepriserne kan dog blive så lave, at det kan påvirke oksekødet, men det har vi ikke mødt endnu", siger han.

Allerede tidligere på sommeren genvandt kreaturnoteringerne niveauet fra før corona og har nået et såkaldt "robust niveau", ifølge Finn Klostermann. Det skyldes en kombination af et lavere udbud af slagtekvæg over det meste af Europa, men også en genvundet efterspørgsel.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle