Slagteridirektør køber jord: Skal ikke være landmand

Danish Crowns topchef Jais Valeur føjer 100 hektar skov og jagtområde til sin ejendom.

Danish Crowns adm. direktør Jais Valeur har købt knap 100 hektar skov i det østlige Jylland.

Det fremgår af nylige registreringer i CVR-registret, hvor slagteridirektøren har stiftet et nyt selskab, Søhalegård & Dybdal Plantage.

Selskabets navn passer fuldstændig med to ejendomme, der for nylig er meldt "reserveret" hos ejendomsmægleren Asger Olsen A/S.

Disse er begge skovejendomme, beliggende tæt på hinanden med postnummer i Nørre Snede og Tørring, nord for Vejle.

Skovejendomme med jagtmuligheder

Den udbudte ejendom Søhalegård beskrives som 43 hektar fantastisk skov og natur med en samlet pris på 4,5 mio. kr.  Dybdal Plantage, der ligger tæt på, rummer 39 hektar alsidig skov og har en udbudt pris på 5,5 mio. kr.

Der er ikke landbrugspligt på ejendommene, men det beskrives i begge, at der er gode muligheder for jagt. 

Direktør: Skal ikke være landmand, men holder af natur

Til landbrugsavisen.dk afviser Jais Valeur, at han har planer om at skulle drive land- og skovbrug ved siden af det krævende job som topchef i en af landets største virksomheder. 

“Jeg opfatter det egentlig som et privat forhold, men når I nu spørger, så har jeg igennem flere år været medejer af et andet stykke skov. Nu bød der sig en mulighed, som jeg synes var interessant", skriver han i en skriftlig kommentar.

"Det betyder dog hverken, at jeg skal til at drive landbrug eller savværk. Som mange andre holder jeg egentlig bare af den danske natur.”

Selskabet er stiftet som enkeltmandsvirksomhed, og der fremgår derfor ikke yderligere information om indskudt kapital eller lignende. Ej heller fremgår det, hvad de to ejendomme er handlet til.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle