Slut med Dyrskuepladsen i Roskilde

Dyrskuepladsen i Roskilde er lagt i graven – og genopstår som Åben Arena.

Fremover vil det årlige dyreskue og Roskilde Festivallen ikke blev afholdt på Dyreskuepladsen i Roskilde, men i stedet på Åben Arena. Det betyder dog ikke, arrangementerne flytter – det gør til gengæld vejskiltene.

Det skriver Roskilde Dagblad.

I Roskilde Kommune har plan- og teknikudvalget besluttede nemlig i april at ændre navnet på Dyrskuepladsen til Åben Arena for at give plads til større visioner for pladsen. Navneskiftet har været på vej i flere år med de nye vejskilte på plads, så er der ingen vej tilbage.

"Tanken omkring det er, at det nye navn skal favne bredere: At det ikke kun er en plads til arrangementer, men at det også gradvist bliver omdannet til et sted, man kan bruge i hverdagen," siger Lone Plovstrup, der er ansvarlig i Roskilde kommune for af Åben Arena.

Kommunens plan er, at grusgravlandskabet skal være en del af et større kulturprojekt kaldet Milen, der skal få borgerne i Roskilde til at bruge Åben Arena i hverdagen.

Roskilde Dyrskue og Roskilde Festival har begge sagt god for navneændringen – på den betingelse, at pladsen, når de to arrangementer foregår, for en kort stund igen skiltes til som, Dyrskuepladsen eller Festivalpladsen.

Kedelig – men modigt

Brandingekspert Nikolaj Stagis, mener at det er positivt at Roskilde Kommune tør skifte navnet på så velkendt et sted. Men understreger, at mange steder i dag hedder noget, det ikke længere bliver brugt til. Han efterlyser, at der var blevet arbejdet mere med navnet, så det havde været mere specifikt.

"Det er positivt at sige, at noget er åbent, men der er ikke så tydelige billeder i det. Det er lidt politisk korrekt og lidt kedeligt. Så det er modigt at skifte navn, men det er ikke særlig billedskabende, og det giver ikke den fornødne retning. Nogle af de brands og stednavne, der fungerer godt, er utrolig specifikke og er ikke til at forveksle med nogle som helst andre steder. Der er mange steder, du kan have en Åben Arena," siger Nikolaj Stagis til Roskilde Dagblad.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle