Slut med svineproduktion for markant landboformand

Landbosyds formand har lejet sine svinestalde ud og vil nu lægge alle kræfter i at tale landbrugets sag politisk og drive sin landboforening.

Livet som svineproducent er slut for den markante formand i Landbosyd, Mogens Dall. 

Det fortæller han til landbrugsavisen.dk, hvor formanden forklarer, at han er afklaret med beslutningen om at ville fokusere sin tid på politik og sine 256 hektar planteavl.

"Det har været en svær, men nødvendig beslutning. Jeg har erkendt, at der ikke er timer nok i døgnet til at passe det hele. Og så er jeg fyldt 57 år, og det kræver sin mand og en vis fysik at passe grise. Derfor vil jeg hellere fokusere på politik i stedet for at blive slidt op i stalden", siger Mogens Dall, der udover at være landboformand også er førstesuppleant for Venstre i Sydjylland.

ny hverdag

Staldene, hvor formanden indtil 1. oktober producerede 10.000 slagtesvin årligt, er blevet lejet ud, og det er lig med en ny hverdag for Mogens Dall, der har passet grise i godt og vel 40 år.

"Det er underligt ikke at have sin gang i stalden, men så bruger jeg jo morgenerne på at rydde mailindbakken eller nogle gange stille op til interviews. I dag var jeg i første interview klokken halv syv", siger landmanden, som f.eks. har været en markant stemme i debatten om vildsvinehegnet ved grænsen:

"Jeg vil fortsætte med at tale landbrugets sag, og jeg har stadig stor interesse i, at det går godt for dansk svineproduktion. Fordi jeg har mine stalde, der skal lejes ud, har jeg stadig hånden på kogepladen".

mere habit end arbejdstøj

Mogens Dall blev landboformand i Landbosyd for 10 år siden, og det blev startskuddet til et nyt fokus for landmanden, hvor arbejdstøjet i højere grad er blevet skiftet ud med habitten.

"At være formand i dag er ikke bare en beretning, en generalforsamling og tre læserbreve om året. Det er meget, meget mere og kræver sin mand eller kvinde. Det er efterhånden nødvendigt at bruge så meget tid, at det næsten er et fuldtidsjob", siger Mogens Dall.

Mogens Dall blev valgt som formand i Landbosyd i 2009.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle