Små producenter får hjælp fra Coop

De små leverandører skal gøres synlige ude i Coops butikker ved et samarbejde med en online-markedsplads.

I år vil Coop fordoble salget af varer fra små fødevareproducenter. Til det har man udvidet samarbejdet med Råhandel  - en online markedsplads med samlet bestilling, levering og betaling af fødevarer fra små og mellemstore fødevareproducenter til bl.a. Coop. Her kan producenterne sælge varer nemt og direkte til butikkerne.

Samarbejdet har eksisteret på Sjælland i to år og planerne var sidste år at få samarbejdet videreført til Jylland.

"Vi blev som andre også ramt af problemer, da corona-krisen startede. Vi kunne ikke satse på salg til restauranter og kantiner, som vi havde håbet på sidste år. Og vi kunne ikke starte et fremstød i Jylland. Men i dag starter vi lancering i et par jyske butikker via Coop, og det er ser vi meget frem til, siger stifter og leder i Råhandel, Solveig Felbo.

Råhandel har lige p.t. 655 varenumre til salg, alle fra mindre producenter, som bruger Råhandel som springbræt fra produktion til salg i butikker.

Allerede inden åbningen i Jylland  har salget af lokale varer i Coops butikker på Sjælland, oplevet en markant stigning med en 3-dobling i salget i årets første 3 måneder med omkring 100.000 solgte enheder.

80 producenter med omkring 500 forskellige varer er nu til salg i ca. 100 Coop-butikker på Sjælland, oplyser Coop.

Kæden oplever stigende efterspørgsel på blandt andet danskproducerede og lokale varer blandt forbrugerne.

”Kundernes interesse for varer med en særlig historie er stærkt voksende. Med Råhandel har vi fået en platform, der gør det meget nemmere for såvel producenterne som vores lokale butikker at imødekomme efterspørgslen,” siger lokalvare chef i Coop, Hanna Schaldemose.

Og netop det, at varerne er varerne har en historie, et brand, og er produceret bæredygtigt, er vigtigt for Råhandel at kunne fortælle om og stå inde for. Varerne skal også være produceret med en gennemsigtighed, så der ikke kan være tvivl om kvaliteten. Om producenterne så vil konkurrere på pris, det er ikke noget, Råhandel blander sig i.

"Vi kan selvfølgelig spørges til råds, men at kunne formidle den gode historie omkring produktet er vigtigst  og også en stabil forsyningssikkerhed. Vi har op til 800 varer på vores platform, det er selvfølgelig ikke alle, der er i sæson. Men vi har et stort ansvar overfor de små producenter, så de kan få deres varer solgt bedst og hurtigt", siger Solveig Felbo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle