Små USA-firmaers øgede optimisme smitter
Små USA-virksomheders optimisme nærmer sig rekord, og det er godt for jobskabelsen.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Det amerikanske optimisme-indeks for små virksomheder fra NFIB steg ekstremt stærkt for december, hvor indekset nåede 105,8 – se graf.

Dermed nærmer indekset sig rekorden fra november 2014 på 107,4.

Også delkomponenterne, der viser planerne for at hyre nye folk steg kraftigt, ligesom komponenten, der viser evne til at hæve priserne, steg.

Det er ikke ubetydeligt for arbejdsmarkedet, hvad der sker i dette indeks, da meget af jobskabelsen netop sker i de små virksomheder. Derfor må vi også forvente, at de kommende måneders jobtal fra USA vil være pæne.

Desuden er den gode optimisme med til at understøtte de fortsatte aktiekursstigninger her i foråret, men også den generelle positive vækst i USA.

Det er selvfølgelig ligeledes med til at holde USA i bedre form i forhold til Europa og derigennem støtte den stigende dollar, som vi i landbruget har gavn af.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.