Smågrise fortsætter optur i Tyskland

Stor tysk smågrisenotering løfter sig yderligere.

De europæiske slagtesvinenoteringer har stjålet overskrifterne de seneste uger efter et sandt prisrally, men priserne på smågrise følger også godt med. 

På det tyske marked stiger den vigtige tyske Nord-West-notering tirsdag med yderligere to euro, så noteringen nu er på 58,5 euro.

I næste uge forventes yderligere en fremgang med 1,5 euro til 60 euro svarende til 484 kr. inkl. vægtregulering. Det hænger sammen med, at Nord-West-noteringen er forskudt af VEZG-smågrisenoteringen, der allerede har ramt 60 euro.

Det kniber fortsat med at mætte behovet for smågrise.

"Stemningen på det tyske smågrisemarked er fortsat god, og priserne fortsætter med at stige. Udbuddet er ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Tyske slagtesvineproducenter, der ikke har en fast aftale, er nødt til at acceptere længere leveringstider. Med hensyn til det sæsonmæssige mønster er det imidlertid sandsynligt, at prisstigningstakten aftager i den nærmeste fremtid, og at smågrisenoteringerne således snart stabiliserer sig", lyder det i en markedsberetning fra Danske svineproducenter.

Fra Tyskland meldes endvidere om et marked for slagtesvin, der er i balance for tiden.

"Udbuddet er fortsat lille, men på grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påsken er efterspørgslen også begrænset. Således passer udbuddet til efterspørgslen, og tyske markedseksperter regner derfor ikke med, at der vil opstå en udbudspukkel på slagtesvinemarkedet i år", anfører producentforeningen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle