Smågriseproducent: Fint med lidt lavere svinepriser
Smågriseproducent Henrik Marcus Pedersen svarer på månedens spørgsmål i magasinet SVINs landmandspanel. Læs alle fire landmænds svar i det nye nummer af SVIN, der udkommer mandag 15. januar.

Hvad forventer du dig af 2018?

 

Henrik Marcus Pedersen, 845 søer, 30.000 30 kg´s grise, Vig ved Holbæk:

"Jeg forventer ikke, at der i år skal ske det store i staldene.

Vi skal i gang med nogle smårenoveringer - bl.a. i en karantænestald, hvor det gamle inventar skal udskiftes. Vi håber også at komme i gang med byggeriet af en ekstra gastæt silo - en silo, vi søgte tilskud til i 2016, men som vi endnu ikke har fået svar på. Med siloen kan vi få flyttet et kornlager, der er beliggende lidt væk fra ejendommen, hjem.

Jeg kan læse, at der er forventninger om, at 2018 bliver et dårligt år.

Jeg synes, det er udmærket, at svinepriserne er faldet lidt tilbage, fordi det er med til at gøre, at udbuddet af svinekød ikke vokser for meget. Og med de nuværende priser og renter kan vi godt overleve.

Jeg bekymrer mig for afrikansk svinepest. Kommer den til Tyskland, bliver transporten besværliggjort for de smågrise, jeg eksporterer.

Tanken om, at svinepesten breder sig til Danmark, tør jeg ikke tænke til ende."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle