Smart opfindelse: Køerne får klovpleje, mens de æder

Feeding Step med BactiControl giver mulighed for at give køerne klovpleje under de fem timer dagligt, der står ved foderbordet og æder

Når alle køerne tilbringer ca. fem timer stående ved foderbordet for at æde, hvorfor så ikke udnytte tiden på også at pleje koens klove?

Det er den tanke, der ligger bag Staldmæglerne A/S’ nyhed Feeding Step med BactiControl, der er kåret som en tostjernet nyhed til Agromek Stars Special Edition 2021. 

Nyheden er udviklet af det franske firma Bioret Agri, som også kendes fra de særdeles populære vandmadrasser, som Staldmæglerne A/S oplever et pænt salg af.

Feeding Step med BactiControl

Automatisk klovpleje

Feeding Step med BactiControl består af kompositblokke, der er er overtrukket med en 12 mm tyk rullemåtte af gummi. Rullemåtten har skridsikker overflade og dobbelt tekstilindvævning. 

I måtten ligger gummislangen, hvor desinfektionsmidlet flyder ud gennem små huller fra en beholder.

Ifølge Staldmæglerne A/S giver systemet mulighed for at behandle alle køer på én gang og i lang tid med et system, der stort set fungerer automatisk, når først måtterne er lagt langs foderbordet.

God kontakt mellem middel og klov

Når køerne tråder op på måtten for at æde, bliver måtten nærmest lagt i blød i desinfektionsvæsken. Det sikrer god kontakt mellem klovplejemiddel og klov.

Det står i modsætning til klovbade og klovmåtter, som køerne typisk passerer på returgangen fra malkestalden eller ved udgang fra malkerobotter og som ofte kræver manuel udlægning af måtter og midler i en selvstændig arbejdsgang.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle