Smitsom kvægsygdom spreder sig i New Zealand
Endnu en farm i New Zealand er testet positiv for den smitsomme kvægsygdom Mycoplasma bovis.

Kvægsygdommen Mycoplasma bovis spreder sig i New Zeland, hvor endnu en kvægfarm for nyligt er blevet testet positiv. Det skriver agriland.ie

Sygdommen, som skyldes en infektion med en bakterielignende mikroorganisme Mycoplasma bovis, spredes let mellem dyr, der er i tæt, gentagen og langvarig kontakt. 

New Zealands industriministerium, the Ministry for Primary Industries (MPI), er i gang med et nationalt testprogram, hvor der nu er gennemført 26.000 ud af 39.0000 test, skriver agriland.ie.

Ifølge stuff.cu.nz er syv farme indtil videre blevet testet positive. Fem af disse farme tilhører Mejerikoncernen Van Leeuwens, skriver stuff.cu.nz.

Symptomer på sygdommen omfatter blandt andet yverinfektion, abort, lungebetændelse hos kalve og gigt hos både kalve og køer.

Mycoplasma bovis smitter ikke til mennesker, og påvirker ikke fødevaresikkerheden, skriver agriland.ie.

Det er ikke alle inficerede dyr, som viser symptomer, og en enkelt prøve er, ifølge agriland.ie, oftest ikke nok.

Af denne grund benytter MPI en testprotokol, hvor køerne testes op til tre gange med tre til fire uger mellem testene.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.