Smitten blusset op i Aarhus: Seges sender medarbejdere hjem

Aarhus er det nye corona-epicenter – så Seges' medarbejdere skal igen arbejde hjemmefra, foreløbig 14 dage. ”Vi har øvet os”, siger Seges-direktør Ejnar Schultz.

Næppe var medarbejderne ved Seges i Agro Food Park, Aarhus, kommet tilbage fra sommerferie, før de fik en ærgerlig besked: De skal igen indstille sig på at arbejde hjemme fra - foreløbig i de næste to uger. Det oplyser Ejnar Schultz, direktør ved Seges.

"Vi følger de henstillinger, der er kommet fra sundhedsmyndighederne om at gennemføre hjemmearbejde  i videst muligt omfang. Det er træls, men vi har allerede øvet os og kender gamet. Vi er klar til at få det til at køre", siger Ejnar Schultz.

Alle, der kan

Hjemsendelsen gælder alle medarbejdere, der ’kan’ arbejde hjemme fra i deres funktion. 

Medarbejdere i kritiske funktioner vil fortsat være til stede i Skejby og udgående opgaver vil også blive gennemført med respekt for corona-retningslinjerne om afstand og hygiejne.

Hjemsendelsen vil i første omgang gælde de næste 14 dage – hvad der derefter skal ske, vil afhænge af, hvordan smittetrykket i Aarhus udvikler sig.

Smitten blusset op

Seges' beslutning om at hjemsende medarbejderne sker, fordi Aarhus og opland i øjeblikket oplever en opblussen af corona-smittede og nu er et af de steder i Danmark, der er hårdest ramt af coronavirus.

"Det nye i situationen for os er, at det denne gang kun er os, der lukker ned og ikke resten af landet", siger Ejnar Schultz. 

Seges har ikke selv oplevet corona-syge medarbejdere, siger han.

Seges' ledelse er i fuld gang med at gennemgå situationen og vil senere i aften komme med yderligere informationer og retningslinjer for medarbejderne gældende for de næste 14 dage.

Faktaboks

Fredag besluttede Aarhus Kommune i samarbejde med myndighederne at indføre nye restriktioner som følge af det stigende smitttal for byen.

Restriktionerne lyder blandt andet, at der opfordres til hjemmearbejde i videst muligt omfang.

Derudover er mundbind et krav i offentlig transport fra mandag.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle