Smitten fordoblet på en uge: Yderligere tre minkfarme er ramt af coronavirus

Yderligere tre minkfarme er konstateret smittet med corona, og det bringer hermed det samlede antal smittede farme op på 13.

Der er fundet smitte med coronavirus på endnu tre nordjyske minkfarme.

Det bringer det samlede antal af ejendomme, der enten har været smittet eller er smittet med virussen op på 13.

Mindst fem minkfarme er fortsat under mistanke for smitte og bliver løbende undersøgt.

De tre nye fund af smitte er alle farme i Hirtshals. De to af farmene tilhører samme ejer, der har omkring 36.000 mink i alt. Den sidste er en mindre farm med ca. 800 mink.

Smitte fordoblet på en uge

Smitten med corona-virus blandt danske mink brød ud i juni måned, og i sidste uge lød antallet af smittede på de tre måneder juni, juli og august på i alt seks smittede farme.

Mandag kom så nyheden om at yderligere tre farme var smittet, hvilket bragte antallet op på ni, torsdag var yderligere én farm konstateret smittet og i dag, lørdag, er ydligere tre konstateret smittet.

Dermed er det samlede antal smittede farme fordoblet på blot en uge.

Borgmester med opfordring

I alt syv af de senste fund af coronavirus på minkfarme er fundet i og omkring Hirtshals. Yderligere fem er fundet i resten af Hjørring Kommune, mens kun en enkelt smittet farm er fundet i Frederikshavn Kommune.

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S), var fredag ude og appellere til, at minkavlerne i kommunen tager situationen ekstra alvorligt og gør deres til, at få stoppet smittekæderne i området, Det skriver Nordjyske.

Borgmesteren opfordre til, at ansatte på minkfarmene ikke har dobbeltjob, skriver mediet. 

På de tre første minkfarme, der blev smittet i juni, blev besætningerne aflivet, men efterfølgende ændrede myndighederne praksis, og de farme, der er blevet smittet efterfølgende har sluppet for at skulle aflive deres dyr.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle