Snart går vindruehøsten i gang: "Tegner til at blive rigtig fin"

Der er optimisme at spore hos Ørnberg Vin på Sjællands Odde, der næste weekend går i gang med høsten af druer, der skal blive til dansk vin.

Snart går høsten af druer til vin i gang, og hos Ørnberg Vin på Sjællands Odde ser høsten 2019 ud til at blive rigtig god.

Det fortæller landmand Anders Ørnberg, der driver tre hektar sammen med Niels Esbjerg Jensen, der også er landmand.

"Det er nærmest et ideelt år for vin. Blomstringen var fin, og der hænger stort set den mængde druer, der skal", siger Anders Ørnberg.

De regner med et gennemsnit på 5.000 flasker pr. hektar, hvilket er 2.000 flasker mere end i 2017. Sidste år havde de 4.500 flasker pr. hektar. 

Årets i alt 15.000 flasker sælges til restauranter, gårdbutikker og gennem direkte salg.

"Sidste år var super godt, men vi høstede næsten tre uger før end normalt, så det gav nogle kraftige vine og meget modne druer".

Nedbør har ikke udfordret

Det våde vejr ser ikke ud til at have skabt problemer for druerne, der vokser et tørt sted i forhold til resten af Danmark.

"Hvis vi får for meget vand, svulmer druerne, men det er typisk tørrere på Odden, så regnen har ikke været et problem. Det har været en knap så varm periode som sidste år, der var super god, men det tegner til at blive en rigtig fin høst i år".

Typisk plejer de at høste i starten i oktober, men i år begynder de næste weekend, fordi 2019 har været lidt varmere end gennemsnitligt.

"Lige nu gør vi klar til høsten og er ved at udvide kælderen med nye tanke og vinpresse. Den sidste hektar, vi plantede i 2015, giver godt nu, så vi får en større høst i år".

Anders Ørnberg glæder sig til at få tappet de sidste flasker fra sidste års sæson. På gården sælger de blandt andet flasken Paulus, der er en hvidvin af sorten Solaris.

"Vi flasker de sidste vine nu, og jeg glæder mig meget til, at de kommer på flaske. Hele årgang 2018 har været suveræn god, og vi har rigtig mange bestillinger på hvidvinen Paulus, som folk er meget begejstret for".

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle