Solgte slovakisk landbrug til FirstFarms: ”Det var rettidig omhu”

Bestyrelsesformand og direktør fra det solgte Hospoda Invest A/S er enige om, at salget til FirstFarms var det rigtige.

Tidligere i dag, torsdag, udsendte FirstFarms A/S en børsmeddelelse om, at de har købt det danskejede Hospoda Invest A/S. 

Hospoda A/S driver datterselskabet JK Gabcikovo s.r.o i Slovakiet. Selskabet passer 1500 hektar landbrugsjord, og har 2300 søer på stald.

Ifølge tidligere bestyrelsesformand i Hospoda A/S, Eskild Hansen, var salget et udtryk for rettidig omhu. 

”Det er en voldsomt sund og gældfri forretning, men vores direktør og et par af ejerne var kommet over de 70”, forklarer den 56-årige tidligere formand. 

”Samtidig har vi et par år i træk ligget på en liste over bedst indtjenende virksomheder, og den plads ville være svær at holde med et nyt hold”.

Og den holdning deler direktør og medejer, Kurt Bloch Nielsen, der netop er rundet 70. 

”Det er sjovere at stoppe på toppen. Og selv at stoppe”, siger Kurt Bloch Nielsen.

Beslutningen om at sælge selskabet tog Eskild Hansen, Kurt Bloch Nielsen og resten af bestyrelsen tilbage i oktober og november 2018. 

Siden var der interesse fra flere sider, men det blev FirstFarms, der kunne erhverve sig firmaet for 185,7 millioner kroner. 

”Det blev FirstFarms af den simple årsag, at vi følte, at de var mest realistiske. Og at de ville køre ejendommen videre i nogenlunde samme koncept. Og så lå det os nært at de 45 medarbejdere var sikret job”, siger Eskild Hansen. 

Den rette beslutning

Selv om salget har føltes mærkeligt, er Eskild Hansen og resten af ejerkredsen ikke i tvivl om, at det var det rigtige at gøre. 

”Det er en mærkelig situation at stå i nu, når man har brugt halvdelen af sin arbejdstid på det. Men det var i rette tid, og vi er ikke i tvivl om, at vi gjorde det rigtige. Det har været sjovt at drive, og jeg har lært mange nye mennesker at kende og fået gode venskaber”, siger Eskild Hansen. 

Ifølge ham er virksomheden solid, fordi han, og resten af ejerne, hele tiden har været bevidst om, at den skulle være salgsklar. 

”Så vi har ikke slået store brød op. Og vi har drevet det som vores egne gårde, hvor man kommer ud i alle hjørner og kanter”.

Og direktør gennem 12,5 år, Kurt Bloch Nielsen, bakker formanden op.

”De sidste syv år har vi været blandt de 60 mest effektive virksomheder i Slovakiet. Og det er kommet ved hjælp af åbenhed og ærlighed. Og god opbakning fra bestyrelsen og de ni investorer”, siger den 70-årige direktør, der bor i Slovakiet.  

Om ønsket om at de ansatte kunne blive bakker han også sin formand op.

”Det var folk, der har arbejdet for os i mange år. Vi har kunne drive et af de mest effektive landbrug i Europa på grund af disciplinerede og loyale medarbejdere”, siger Kurt Bloch Nielsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle