Solid opbakning til konkurrence for landbrugsmekanikere

Med et rekordstort antal tilmeldinger og en konkurrence, der for alvor har slået sig fast hos danske maskinforhandlere, ser arrangørerne bag DBL frem til femte udgave af Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskin-mekaniker.

Det er fire år siden, Erhvervsskolerne Aars for første gang slog dørene op til en helt ny konkurrence for lærlinge i landbruget. Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker, eller i daglig tale DBL, tog afsæt i at finde de bedste mekaniker-lærlinge overhovedet og samtidig promovere den spændende uddannelse for omverdenen.

De grundpiller er ikke ændret, men i løbet af de fem gange, konkurrencen har fundet sted, er succesen blot vokset og vokset. Det gælder også for DBL 2017, der finder sted 2.-3. november - igen på Erhvervsskolerne Aars, som til daglig udbyder uddannelsen.

»Vi må konstatere, at DBL er en voksende succes. I år har vi det største antal tilmeldinger til konkurrencen nogensinde, og vi kan tydelig mærke, at vores elever og deres praktiksteder har fokus på DBL«, fortæller Karsten Grynderup Poulsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars.

Uddannelse i verdensklasse

En del af konkurrencens succes skyldes blandt andet et meget højt niveau på den danske uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker, mener Karsten Grynderup Poulsen.

»Vi har en uddannelse, der er i verdensklasse. At vi ligger helt i top, kan vi for eksempel se på en tidligere DBL-vinder, Anders Ebbekær Pedersen, der efterfølgende har vundet EuroSkills inden for samme fag. Han er nu regerende Europamester, og vi har sågar også en DBL-deltager, der om kort tid drager til WorldSkills i Abu Dhabi«.

»At nye lærlinge ser, hvad DBL kan føre til ud i den videre verden, har bestemt øget interessen for at komme gennem nåleøjet og være med i DBL«, fastslår Karsten Grynderup Poulsen.

Giver stolte lærlinge

Bag "Danmarks Bedste Lærling" står Dansk Metal, LandbrugsMedierne, Dansk Maskinhandlerforening og Erhvervsskolerne Aars. Og Per Hedetoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening, kan også sole sig i successen – på vegne af konkurrencens deltagere.

»At vi har succes med konkurrencen er rart, for det er en invitation til at vise, at uddannelsen handler om sofistikeret teknologi og computere i langt højere grad end at ligge i en jorddynge i frostvejr og skrue på en rusten traktor.«

»Det er også rart at høre vores medlemmer tale om DBL. Men det bedste er at se, hvor stolte de unge mennesker er af deres uddannelse, når de kæmper om at blive Danmarks bedste lærling – også selvom de ikke kommer øverst på podiet«, siger Per Hedetoft.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle