Solide overskud i et vigende marked

Landbrugets krise har givet ringe i vandet til mange hjørner af erhvervet. Det har det på sin vis også hos GKN Wheels i Nagbøl, der er bygget op omkring produktion og salg af fælge til traktorer og entreprenørmaskiner.

I løbet af de sidste fem år har selskabet nemlig fået skåret lidt over 110 mio. kr. af toplinjen, mens resultatet er mere end halveret.

Til trods for de faldende vækstrater er GKN Wheels, der er en del af den britiske kæmpekoncern GKN, dog stadig en særdeles indtjenende forretning.

Således lød omsætningen i 2016 på 426 mio. kr., mens resultatet før skat endte på over 21 mio. kr. Tilsvarende var omsætningen i i 2012 dog på 543 mio. kr., mens overskuddet lå på 49 mio. kr. før skat.

De faldende nøgletal til trods, er det nyligt offentliggjorte regnskab ifølge ledelsesberetningen tilfredsstillende set i lyset af markedssituationen.

Svineproducent får nej til udvidelse - sag ender i byråd 8. december · 13:42

At resultatet har fået et grønt stempel skyldes bl.a., at GKN gennem de forgangne år har tilpasset forretningens omkostningsbase.

Foruden de seneste års vigende investeringslyst hos landmænd, og derfor også maskinproducenterne, har GKN sideløbende døjet med stigende priser på stål.

Der er dog udsigt til bedre tider for producenten. Selskabet vejrer nemlig igen morgenluft i salget, og ordrebogen er i indeværende år ved at blive fyldt godt op i forhold til tidligere. Især har traktorkunderne i den seneste tid rykket på sig i takt med, at noteringerne søger opad.

Den stærke moderkoncern GKN har da også investeret heftigt i produktionslinjerne på fabrikken i Nagbøl ved Lunderskov, og det er naturligvis et udtryk for tillid til fremtiden.

Mere om temaet

Faktaboks

GKN Wheels Nagbøl A/S

  • Var tidligere en del af GKN Land Systems, men producerer nu udelukkende fælge til store landbrugs- og entreprenørmaskiner.
  • Ud over fabrikken i Nagbøl er der også afdelinger i Kina, USA, Italien og England, hvoraf den danske ses som den bedste.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu