Som barn var Astrid med i traktoren i stedet for at komme i børnehave

Astrid er vokset op i landbruget, og prøvede at gå en helt anden vej, da hun skulle vælge uddannelse. Hun måtte dog hurtigt erkende, at ophavet trak mest.

På bedriften Elmegaard er Astrid Møllebjerg vokset op hos sin far og ejer af bedriften Mogens Møllebjerg. Hun har altid været med i høsten, og har hjulpet til med slagtekyllingerne.

"Jeg har altid været med, for jeg er vokset op i landbruget. Da jeg var barn, var jeg også med i traktoren i stedet for at komme i børnehave", siger Astrid Møllebjerg.

På Elmegaard driver de 90 hektar planteavl og har otte holdaf 30.000 slagtekyllinger inde i hallen om året. Astrid Møllebjerg har været med til årets vårbyghøst, hvor hun har kørt korn fra. Udbyttet lå på syv ton pr. hektar og havde en vandprocent på 15.

Erfaring med høns 

Astrid Møllebjerg har ikke hjulpet nær så meget til hjemme på Elmegaard, for hun arbejder nemlig selv på bedriften Aalundgaard, som er ejet af Henrik Pihl Winterø. Henrik Pihl Winterø driver 90 hektar planteavl og producerer skrabeæg. Han vandt desuden Årets unge landmand sidste år.

"Det var et rent tilfælde, at jeg lige startede med at arbejde der. Jeg så bare annoncen, hvor de søgte en medhjælper, og det var noget med fjerkræ, som jeg har erfaring med hjemmefra", siger Astrid Møllebjerg.

I begyndelsen var hendes primære opgave at pakke æg, men efterhånden fik hun også lov til at passe hønsene og hjælpe til i marken.

Astrid Møllebjerg havde egentlig en forestilling om, at hun skulle være journalist og begyndte på journalistuddannelsen i Odense, men hun fandt ud af, at det slet ikke var det, hun skulle.

"Jeg nåede at læse et halvt, men så fandt jeg ud af, at det var landbruget, der trak i mig. Nu starter jeg i stedet med at læse til jordbrugsteknolog - planen er, at jeg gerne vil være konsulent, men jeg ved endnu ikke, om det skal være inden for planteavl eller fjerkræ", siger Astrid Møllebjerg.

Ved siden af sit nye studie og arbejdet med høns, bruger Astrid Møllebjerg også en del tid på sin hest Chester, som er opstaldet hjemme på Elmegaard, hvor hun også stadig bor.

Med de indsendte billeder deltager Astrid Møllebjerg i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle